Koldinghus - Grensburcht en koningsslot in Kolding Denemarken

Markdanersgade , 6000 Kolding, Denemarken

Het Koldinghus torent statig uit boven de Oost-Jutlandse stad Kolding. De voormalige 12de eeuwse burcht is nu een van de mooist gelegen kunstmusea in Zuid-Denemarken. Behalve een vaste tentoonstelling over de geschiedenis van het slot en de stad, heeft het Koldinghus bijzondere exposities van kunst uit binnen- en buitenland.

Het Koldinghus ligt aan de rand van de gezellige stad Kolding, recht aan het water van de Slotssø. Een bezoek aan het Koldinghus is perfect te combineren met een wandeling door het oude stadscentrum of een picknick aan het water van het Koldingfjord.

Vakantie nabij het Koldinghus

Het Koldinghus ligt in Oost-Jutland, een populaire vakantiebestemming in Denemarken. Je zit hier nabij de kindvriendelijke stranden van de Oostkust. Vakantiegebieden als Bjert Strand, Hejlsminde en Trelde Næs liggen allemaal in de omgeving.

Openingstijden Koldinghus

Koldinghus in Kolding is het hele jaar geopend. Maar wil je tijdens je vakantie in Denemarken Koldinghus bezoeken, check dan de openingstijden op de website.

  • Denemarken Specialist
    sinds 1985
  • Ruim 20.000
    accommodaties
  • VisitDenmark logo
  • LEGOLAND Billund logo
Marlous Lub met dochter Louise

Op deze plek deel ik mijn grenzeloze liefde voor Denemarken met jullie. Het is geen verrassing dat Denemarken mijn favoriete vakantieland is. Mijn opa en oma begonnen in 1985 hun droom: een eigen reisbureau dat uitgegroeid is tot dé Denemarken Specialist van Nederland. Met Dansk wil ik het verhaal van Denemarken verder vertellen – aan iedereen die het maar horen wil. Vol insider tips, reisinspiratie, droomplekken, routes én de leukste adresjes.

Via Dansk.nl boek je voortaan bij de Deense aanbieder rechtstreeks, je betaalt ook aan hen. Ik help je de vakantieadresjes te vinden. Je betaalt niets extra, maar ik zou het wel heel fijn vinden als je via Dansk.nl reserveert, dan krijg ik namelijk een kleine vergoeding en kan ik leuke tips en inspiratie blijven delen. Wil je meer weten? Lees dan hier mijn hele verhaal.

Vi ses!
Marlous