Hejlsminde - vakantieplaatsje ten zuiden van Kolding in Denemarken

6094 Hejlsminde, Denemarken

Hejlsminde is gezellig vakantieplaatsje met een kleine vissershaven. De plaats ligt in een heuvelachtig natuurgebied en in de buurt van een paar van de leukste attracties van Zuid-Denemarken.

Doen in Hejlsminde

Hejlsminde ligt aan het water van de Lillebælt en om de hoek bij Hejls Nor, een natuurgebied en vogelreservaat dat populair is onder sportvissers. Ten noorden van Hejlsminde ligt de Skamlingsbanken, een bosrijke heuvelrug. Het heuvelachtige terrein is ideaal terrein voor een wandeling of fietstocht. Mis vooral het hoogste punt van de heuvelrug (113 meter boven zeeniveau) niet: het uitzicht is werkelijk spectaculair.

Het strand van Hejlsminde is prima geschikt voor gezinnen met kinderen. De zee is rustig en er is weinig stroming. Neem wel waterschoentjes mee, op het smalle strand liggen wat kiezelstenen.

Vakantie in Hejlsminde

Een vakantie in Hejlsminde staat garant voor veel variatie. Strand, bos, heide, heuvels: het ligt allemaal binnen handbereik. Ook voor culturele uitstapjes is Hejlsminde een prima uitvalsbasis. Het vakantiehuisgebied ligt zo’n 20 kilometer van het gemoedelijke Kolding, waar onder andere het Koldinghus en het Trapholt Kunstmuseum op je liggen te wachten.

Ook Christiansfeld (UNESCO Werelderfgoed) ligt erg dichtbij. Zelfs LEGOLAND is vanaf Hejlsminde prima te doen (afstand: zo’n 70 kilometer). En wil je Ribe bezoeken? Ook dan zit je goed in Hejlsminde. Binnen een uur sta je in de eeuwenoude straatjes van deze oudste stad van Denemarken.

In Hejlsminde zelf vind je een tennisbaan, een supermarkt en een eetgelegenheid. Houd er rekening mee dat deze faciliteiten in de zomer volop geopend zijn, in het voor- en naseizoen vaak alleen in de weekenden.

  • Denemarken Specialist
    sinds 1985
  • Ruim 20.000
    accommodaties
  • VisitDenmark logo
  • LEGOLAND Billund logo
Marlous Lub met dochter Louise

Op deze plek deel ik mijn grenzeloze liefde voor Denemarken met jullie. Het is geen verrassing dat Denemarken mijn favoriete vakantieland is. Mijn opa en oma begonnen in 1985 hun droom: een eigen reisbureau dat uitgegroeid is tot dé Denemarken Specialist van Nederland. Met Dansk wil ik het verhaal van Denemarken verder vertellen – aan iedereen die het maar horen wil. Vol insider tips, reisinspiratie, droomplekken, routes én de leukste adresjes.

Via Dansk.nl boek je voortaan bij de Deense aanbieder rechtstreeks, je betaalt ook aan hen. Ik help je de vakantieadresjes te vinden. Je betaalt niets extra, maar ik zou het wel heel fijn vinden als je via Dansk.nl reserveert, dan krijg ik namelijk een kleine vergoeding en kan ik leuke tips en inspiratie blijven delen. Wil je meer weten? Lees dan hier mijn hele verhaal.

Vi ses!
Marlous