Kongernes Jelling - Belevingscentrum bij de Vikingschatten van Jelling

7300, Denemarken

Kongernes Jelling is een museum nabij de Vikingschatten van Jelling. Op de plek waar de Vikingkoning Harold Blauwtand zo’n 1000 jaar geleden leefde, liggen nog altijd een paar van de meest unieke Vikingschatten van Denemarken. In het interactieve Kongernes Jelling museum kun je hier veel meer over leren.

Bezoek aan Kongernes Jelling

Jelling is een van de belangrijkste Vikinglocaties in Denemarken. Zo’n 1.000 jaar geleden was dit de woonplaats van Vikingkoningen als Gorn en zijn zoon Harold Blauwtand. Vandaag de dag kun je in Jelling twee Vikinggraven bezoeken en de restanten van een Vikingkerk bekijken. Ook de wereldberoemde runenstenen van Jelling liggen op deze locatie. Dit Jelling Monument bewijst dat in Jelling de oorsprong ligt van het Deense Christendom. Samen staan de Vikingschatten van Jelling op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Toegang Kongernes Jelling

Het Kongernes Jelling Museum is een belevingscentrum waar de Vikingschatten toegankelijk zijn gemaakt voor iedereen. Via spannende verhalen en digitale exposities komt de wereld van de Vikingen er letterlijk tot leven. Het plaatsje Jelling ligt in Zuid-Denemarken, zo’n 40 kilometer ten noorden van de stad Kolding.

Kongernes Jelling is gratis toegankelijk. Check voor je bezoek de exacte openingstijden op de website.

  • Denemarken Specialist
    sinds 1985
  • Ruim 20.000
    accommodaties
  • VisitDenmark logo
  • LEGOLAND Billund logo
Marlous Lub met dochter Louise

Op deze plek deel ik mijn grenzeloze liefde voor Denemarken met jullie. Het is geen verrassing dat Denemarken mijn favoriete vakantieland is. Mijn opa en oma begonnen in 1985 hun droom: een eigen reisbureau dat uitgegroeid is tot dé Denemarken Specialist van Nederland. Met Dansk wil ik het verhaal van Denemarken verder vertellen – aan iedereen die het maar horen wil. Vol insider tips, reisinspiratie, droomplekken, routes én de leukste adresjes.

Via Dansk.nl boek je voortaan bij de Deense aanbieder rechtstreeks, je betaalt ook aan hen. Ik help je de vakantieadresjes te vinden. Je betaalt niets extra, maar ik zou het wel heel fijn vinden als je via Dansk.nl reserveert, dan krijg ik namelijk een kleine vergoeding en kan ik leuke tips en inspiratie blijven delen. Wil je meer weten? Lees dan hier mijn hele verhaal.

Vi ses!
Marlous