Land of Legends - openluchtmuseum nabij Roskilde, Denemarken

Slangealleen 2, 4320 Lejre, Denemarken

Land of Legends is een historisch openluchtmuseum nabij Roskilde. Het mooi gelegen park is een leerzaam uitstapje tijdens een vakantie op de Oost-Deense eilanden.

Bezoek Land of Legends

In Land of Legends komen vele eeuwen van Deense historie samen. Je loopt er van een zorgvuldig nagebouwd dorp uit de IJzertijd zo door naar een overnachtingskamp uit de Steentijd. Ook heeft het openluchtmuseum een Vikingenmarkt uit 900 n.Chr. en een 18de eeuwse boerderij.

Bezoek Land of Legends in de zomermaanden, en de huizen zijn bewoond door ‘echte’ gezinnen. Dit zijn onder andere vrijwilligers die graag hun vakantie doorbrengen als steentijdbewoner of Vikingsmid. Ze vertellen je graag veel meer over hun leven in de oudheid.

Openingstijden Land of Legends

Land of Legends is niet het hele jaar door geopend of bewoond. Check daarom de exacte openingstijden en meer informatie over de activiteiten vooraf online.

  • Denemarken Specialist
    sinds 1985
  • Ruim 25.000
    accommodaties
  • VisitDenmark logo
  • LEGOLAND Billund logo
Marlous Lub met dochter Louise

Op deze plek deel ik mijn grenzeloze liefde voor Denemarken met jullie. Het is geen verrassing dat Denemarken mijn favoriete vakantieland is. Mijn opa en oma begonnen in 1985 hun droom: een eigen reisbureau dat uitgegroeid is tot dé Denemarken Specialist van Nederland. Met Dansk wil ik het verhaal van Denemarken verder vertellen – aan iedereen die het maar horen wil. Vol insider tips, reisinspiratie, droomplekken, routes én de leukste adresjes.

Via Dansk.nl boek je voortaan bij de Deense aanbieder rechtstreeks, je betaalt ook aan hen. Ik help je de vakantieadresjes te vinden. Je betaalt niets extra, maar ik zou het wel heel fijn vinden als je via Dansk.nl reserveert, dan krijg ik namelijk een kleine vergoeding en kan ik leuke tips en inspiratie blijven delen. Wil je meer weten? Lees dan hier mijn hele verhaal.

Vi ses!
Marlous