Roskilde

4000 Roskilde, Denemarken

Roskilde is een van de oudste steden van Denemarken en is een bestemming vol culturele en historische bezienswaardigheden. Met ook de natuur en de Deense hoofdstad Kopenhagen binnen handbereik, is Roskilde een veelzijdige toplocatie op Sjælland.

Doen in Roskilde

Je hebt misschien van Roskilde gehoord vanwege het wereldberoemde muziekfestival dat er al sinds 1971 wordt gehouden. Ook de rest van het jaar is Roskilde een gezellige plaats om te bezoeken. De Roskilde Dom, het centrale plein met terrasjes, de winkelstraten, de koffietentjes en restaurants: er is van alles te doen in deze studentenstad.

Met een ligging aan het Roskilde Fjord en mooie wandel- en fietspaden in de omgeving, zit je er ook als natuurliefhebber op je plek. Op het fjord kun je goed zeilen, zwemmen of vissen en er liggen meerdere golfbanen in de directe omgeving.

Topattracties van Roskilde

Deze 12de eeuwse Roskilde Dom is de locatie van de graftombes van de Deense koninklijke familie. Daarmee is het een van de belangrijkste kathedralen van Denemarken. Het indrukwekkend bouwwerk is een bijzonder verzamelpunt van historie en bijzondere kunstobjecten.

Het Vikingschepenmuseum ligt aan de haven van het Roskilde Fjord en heeft een grote verzameling van Vikingschepen. Hieronder zijn ook de 5 Vikingschepen die in het Roskilde Fjord gevonden zijn. In de zomermaanden kun je meevaren op een Vikingschip van het museum (meld je hiervoor tijdig aan!).

  • Roskilde Museum

In het Roskilde Museum kom je alles te weten over de geschiedenis van Roskilde vanaf het jaar 990.

Het openluchtmuseum Land of Legends ligt ten zuiden van Roskilde en heeft een indrukwekkende verzameling huizen uit de steentijd, de ijzertijd en de Vikingentijd. Tijdens de zomermaanden zijn de huizen bewoond en kun je gezellig bijkletsen met deze Deense voorouders.

Roskilde bezoeken

Roskilde ligt op Sjaelland, zo’n 35 kilometer van de Deense hoofdstad Kopenhagen. Daarmee is het prima te bereiken vanaf een vakantiehuis langs de kust of in de buurt van Kopenhagen. Het dichtstbijzijnde strand is Vigen Strandpark, zo’n 11 kilometer ten noorden van Roskilde.

  • Denemarken Specialist
    sinds 1985
  • Ruim 25.000
    accommodaties
  • VisitDenmark logo
  • LEGOLAND Billund logo
Marlous Lub met dochter Louise

Op deze plek deel ik mijn grenzeloze liefde voor Denemarken met jullie. Het is geen verrassing dat Denemarken mijn favoriete vakantieland is. Mijn opa en oma begonnen in 1985 hun droom: een eigen reisbureau dat uitgegroeid is tot dé Denemarken Specialist van Nederland. Met Dansk wil ik het verhaal van Denemarken verder vertellen – aan iedereen die het maar horen wil. Vol insider tips, reisinspiratie, droomplekken, routes én de leukste adresjes.

Via Dansk.nl boek je voortaan bij de Deense aanbieder rechtstreeks, je betaalt ook aan hen. Ik help je de vakantieadresjes te vinden. Je betaalt niets extra, maar ik zou het wel heel fijn vinden als je via Dansk.nl reserveert, dan krijg ik namelijk een kleine vergoeding en kan ik leuke tips en inspiratie blijven delen. Wil je meer weten? Lees dan hier mijn hele verhaal.

Vi ses!
Marlous