Moesgaard Museum - volkenkundig museum in Oost-Jutland, Denemarken

Moesgaard Allé 15, 8270 Hojbjerg, Denemarken

Het Moesgaard Museum is een volkenkundig museum ten zuiden van Aarhus. De bijzondere collectie archeologische opgravingen geeft een indrukwekkend kijkje terug in de tijd. Het Moesgaard Museum ligt op een prachtige locatie midden in de natuur.

Bezoek het Moesgaard Museum

Van de Steentijd en de Vikingen tot de Middeleeuwen: in het Moesgaard Museum maak je een bijzondere reis door het verleden. Via voorwerpen en verhalen komt de geschiedenis van de mensheid bijzonder dichtbij. Je staat er onder andere oog in oog met Lucy, een vrouw van zo’n 3,2 miljoen jaar oud. Ook de Grauballe Manmag je niet missen. Deze beroemde Deen is het best bewaarde veenlijk ter wereld en leefde zo’n 2.300 jaar geleden.

Het Moesgaard Museum is onlangs volledig vernieuwd. Het museum zit in een hypermodern gebouw met een spectaculair dakterras. Vanaf hier kijk je uit over de bossen en de glooiende heuvels van Oost-Jutland. Het museum is een leuke bezienswaardigheid vanaf een vakantieadres rondom Aarhus of langs de Oostkust van Jutland.

Openingstijden Moesgaard Museum

Meer informatie over de exacte openingstijden van het Moesgaard Museum vind je op de website. Hier kun je ook meer lezen over de verrassende wisselexposities die te zien zijn naast de vaste collectie.

  • Denemarken Specialist
    sinds 1985
  • Ruim 20.000
    accommodaties
  • VisitDenmark logo
  • LEGOLAND Billund logo
Marlous Lub met dochter Louise

Op deze plek deel ik mijn grenzeloze liefde voor Denemarken met jullie. Het is geen verrassing dat Denemarken mijn favoriete vakantieland is. Mijn opa en oma begonnen in 1985 hun droom: een eigen reisbureau dat uitgegroeid is tot dé Denemarken Specialist van Nederland. Met Dansk wil ik het verhaal van Denemarken verder vertellen – aan iedereen die het maar horen wil. Vol insider tips, reisinspiratie, droomplekken, routes én de leukste adresjes.

Via Dansk.nl boek je voortaan bij de Deense aanbieder rechtstreeks, je betaalt ook aan hen. Ik help je de vakantieadresjes te vinden. Je betaalt niets extra, maar ik zou het wel heel fijn vinden als je via Dansk.nl reserveert, dan krijg ik namelijk een kleine vergoeding en kan ik leuke tips en inspiratie blijven delen. Wil je meer weten? Lees dan hier mijn hele verhaal.

Vi ses!
Marlous