Møgeltønder - historisch plaatsje in Zuid-Denemarken

Møgeltønder, Denmark

Møgeltønder is een klein plaatsje in Zuid-Denemarken. De plaats is vooral bekend vanwege het Schackenborg Slot en de ‘Slotsgaden’, de statige straat die naar het kasteel leidt.

Bezoek aan Møgeltønder

Møgeltønder is een leuke eerste stop tijdens een rondreis in Denemarken. Het plaatsje ligt zo’n 5 kilometer van de grens met Duitsland en heeft een typisch Deense herberg waar je terecht kunt voor je allereerste Deense traditionele diner. Hotel Schackenborg Slotskro ligt op steenworp afstand van het kasteel Schackenborg Slot.

  • Denemarken Specialist
    sinds 1985
  • Ruim 20.000
    accommodaties
  • VisitDenmark logo
  • LEGOLAND Billund logo
Marlous Lub met dochter Louise

Op deze plek deel ik mijn grenzeloze liefde voor Denemarken met jullie. Het is geen verrassing dat Denemarken mijn favoriete vakantieland is. Mijn opa en oma begonnen in 1985 hun droom: een eigen reisbureau dat uitgegroeid is tot dé Denemarken Specialist van Nederland. Met Dansk wil ik het verhaal van Denemarken verder vertellen – aan iedereen die het maar horen wil. Vol insider tips, reisinspiratie, droomplekken, routes én de leukste adresjes.

Via Dansk.nl boek je voortaan bij de Deense aanbieder rechtstreeks, je betaalt ook aan hen. Ik help je de vakantieadresjes te vinden. Je betaalt niets extra, maar ik zou het wel heel fijn vinden als je via Dansk.nl reserveert, dan krijg ik namelijk een kleine vergoeding en kan ik leuke tips en inspiratie blijven delen. Wil je meer weten? Lees dan hier mijn hele verhaal.

Vi ses!
Marlous