Schackenborg Slot - kasteel van Møgeltønder

6270, Denemarken

Schackenborg Slot is een statig kasteel in het plaatsje Møgeltønder. Het kasteel is omringd door een groot slotpark en was tot voor kort de residentie van Prins Joachim en zijn gezin.

Bezoek aan het Schackenborg Slot

Zodra je de Slotstraat van Møgeltønder indraait, weet je dat je op een bijzondere plek bent aangekomen. De brede straat vol bomen staat nog altijd vol met prachtig bewaard gebleven historische huizen. Aan het einde van de straat kun je via een poortgebouw het slotpark binnenlopen.

Het Schackenborg Slot is een van de best bewaarde kastelen van Zuid-Denemarken en een leuke eerste stop tijdens een rondreis in Denemarken. Het kasteel ligt slechts enkele kilometers van de grens met Duitsland.

Rondleiding Schackenborg Slot

De leukste manier om het Schackenborg Slot te verkennen is via een rondleiding. Veel van de vertrekken in het kasteel zijn in hun oorspronkelijke staat teruggebracht en geven een bijzonder kijkje terug in de tijd.

Kijk op de website van het Schackenborg Slot voor meer informatie over de openingstijden, speciale evenementen en rondleidingen (in het Duits en het Deens).

  • Denemarken Specialist
    sinds 1985
  • Ruim 20.000
    accommodaties
  • VisitDenmark logo
  • LEGOLAND Billund logo
Marlous Lub met dochter Louise

Op deze plek deel ik mijn grenzeloze liefde voor Denemarken met jullie. Het is geen verrassing dat Denemarken mijn favoriete vakantieland is. Mijn opa en oma begonnen in 1985 hun droom: een eigen reisbureau dat uitgegroeid is tot dé Denemarken Specialist van Nederland. Met Dansk wil ik het verhaal van Denemarken verder vertellen – aan iedereen die het maar horen wil. Vol insider tips, reisinspiratie, droomplekken, routes én de leukste adresjes.

Via Dansk.nl boek je voortaan bij de Deense aanbieder rechtstreeks, je betaalt ook aan hen. Ik help je de vakantieadresjes te vinden. Je betaalt niets extra, maar ik zou het wel heel fijn vinden als je via Dansk.nl reserveert, dan krijg ik namelijk een kleine vergoeding en kan ik leuke tips en inspiratie blijven delen. Wil je meer weten? Lees dan hier mijn hele verhaal.

Vi ses!
Marlous