Øster Hurup - vakantieplaatsje aan oostkust van Denemarken

9560 Øster Hurup, Denemarken

Øster Hurup is een kleine vakantieplaats in Noord-Jutland. Het havenstadje ligt aan de Aalborg Bugt en is een populaire bestemming voor een vakantie in Denemarken.

Kindvriendelijke stranden en mooie natuur

Øster Hurup is omringd door water: de rustige golven an het Kattegat aan de ene kant en het  Mariager Fjord aan de andere kant. Het water blijft hier lang ondiep: ideaal voor een stranddag met (kleine) kinderen.

Vooral tijdens de zomermaanden is de haven van Øster Hurup een gezellige plek vol terrasjes, verse vis en mooie uitzichten over het water. In de tweede helft van augustus is de haven tevens thuisbasis van de Øster Hurup Regatta.

Øster Hurup grenst aan Lille Vildmose, een natuurgebied van zo’n 7.600 hectare. Hier kun je eindeloos fietsen en wandelen langs moerasgebieden en meren. Vanaf de heuvels ten westen van Lille Vildmose heb je bovendien een prachtig uitzicht op het natuurgebied.

Doen vanuit Øster Hurup

Een dagje uit vanuit Øster Hurup? Met zowel Aalborg (45 km) als Randers (55 km) in de buurt, zijn er volop mogelijkheden. Onmisbaar zijn sowieso de Aalborg Zoo en het regenwoud van Randers (Randers Regnskov).

  • Denemarken Specialist
    sinds 1985
  • Ruim 20.000
    accommodaties
  • VisitDenmark logo
  • LEGOLAND Billund logo
Marlous Lub met dochter Louise

Op deze plek deel ik mijn grenzeloze liefde voor Denemarken met jullie. Het is geen verrassing dat Denemarken mijn favoriete vakantieland is. Mijn opa en oma begonnen in 1985 hun droom: een eigen reisbureau dat uitgegroeid is tot dé Denemarken Specialist van Nederland. Met Dansk wil ik het verhaal van Denemarken verder vertellen – aan iedereen die het maar horen wil. Vol insider tips, reisinspiratie, droomplekken, routes én de leukste adresjes.

Via Dansk.nl boek je voortaan bij de Deense aanbieder rechtstreeks, je betaalt ook aan hen. Ik help je de vakantieadresjes te vinden. Je betaalt niets extra, maar ik zou het wel heel fijn vinden als je via Dansk.nl reserveert, dan krijg ik namelijk een kleine vergoeding en kan ik leuke tips en inspiratie blijven delen. Wil je meer weten? Lees dan hier mijn hele verhaal.

Vi ses!
Marlous