Sønderborg Slot - Kasteel met historisch museum

6400, Denemarken

Het Sønderborg Slot is een van de meest iconische kastelen van Zuid-Denemarken. Het slot, dat tegenwoordig een museum is, ligt in Sønderborg, een plaatsje niet ver van de grens met Duitsland.

Bezoek aan het Sønderborg Slot

Het museum in Sønderborg Slot toont de geschiedenis van Sønderborg, het grensgebied en de regio Sleeswijk-Holstein dat de Denen in de 19de eeuw verloren aan de Duitsers. Het museum is leuk voor jong en oud. Zo is er voor kinderen een speciale app waarmee ze op ontdekkingstocht kunnen gaan door het eeuwenoude gebouw. De app is te downloaden via de website van het Sønderborg Slot.

Tip: wil je meer weten over de Duits-Deense oorlog en het Deense verlies van de regio Sleeswijk-Holstein? Dan is het nabijgelegen historische centrum Dubbøl Banke een aanrader. In dit toegankelijke museum wordt via film en levensechte beeld- en geluidseffecten het verhaal van de oorlog van 1864 verteld.

Openingstijden Sønderborg Slot

Bekijk voor je bezoek de exacte openingstijden van het Sønderborg Slot online. Deze verschillen namelijk in het hoog- en het laagseizoen en zijn gedeeltelijk afhankelijk van de Deense schoolvakanties.

  • Denemarken Specialist
    sinds 1985
  • Ruim 20.000
    accommodaties
  • VisitDenmark logo
  • LEGOLAND Billund logo
Marlous Lub met dochter Louise

Op deze plek deel ik mijn grenzeloze liefde voor Denemarken met jullie. Het is geen verrassing dat Denemarken mijn favoriete vakantieland is. Mijn opa en oma begonnen in 1985 hun droom: een eigen reisbureau dat uitgegroeid is tot dé Denemarken Specialist van Nederland. Met Dansk wil ik het verhaal van Denemarken verder vertellen – aan iedereen die het maar horen wil. Vol insider tips, reisinspiratie, droomplekken, routes én de leukste adresjes.

Via Dansk.nl boek je voortaan bij de Deense aanbieder rechtstreeks, je betaalt ook aan hen. Ik help je de vakantieadresjes te vinden. Je betaalt niets extra, maar ik zou het wel heel fijn vinden als je via Dansk.nl reserveert, dan krijg ik namelijk een kleine vergoeding en kan ik leuke tips en inspiratie blijven delen. Wil je meer weten? Lees dan hier mijn hele verhaal.

Vi ses!
Marlous