Tønder - historisch stadje in Zuid-Denemarken

Tønder, Denmark

Het historische stadje Tønder is een leuke eerste stop tijdens een rondreis door Zuid-Denemarken. De oude hanzestad ligt nog geen 6 kilometer van de grens met Duitsland en heeft een gezellig centrum met winkels en terrasjes.

Bezoek aan Tønder

De 17de en 18de eeuwse huizen van het oude centrum van Tønder zijn prachtig bewaard gebleven. Vooral in de zomermaanden is Tønder een bruisend stadje met vele bezoekers uit binnen- en buitenland.

Tip: Als je toch in Tønder bent, stop dan ook even bij de buren in Møgeltønder. Dit sfeervolle stadje is de locatie van het Schackenborg Slot, een van de mooiste kastelen van Zuid-Denemarken.

  • Denemarken Specialist
    sinds 1985
  • Ruim 20.000
    accommodaties
  • VisitDenmark logo
  • LEGOLAND Billund logo
Marlous Lub met dochter Louise

Op deze plek deel ik mijn grenzeloze liefde voor Denemarken met jullie. Het is geen verrassing dat Denemarken mijn favoriete vakantieland is. Mijn opa en oma begonnen in 1985 hun droom: een eigen reisbureau dat uitgegroeid is tot dé Denemarken Specialist van Nederland. Met Dansk wil ik het verhaal van Denemarken verder vertellen – aan iedereen die het maar horen wil. Vol insider tips, reisinspiratie, droomplekken, routes én de leukste adresjes.

Via Dansk.nl boek je voortaan bij de Deense aanbieder rechtstreeks, je betaalt ook aan hen. Ik help je de vakantieadresjes te vinden. Je betaalt niets extra, maar ik zou het wel heel fijn vinden als je via Dansk.nl reserveert, dan krijg ik namelijk een kleine vergoeding en kan ik leuke tips en inspiratie blijven delen. Wil je meer weten? Lees dan hier mijn hele verhaal.

Vi ses!
Marlous