Trapholt Kunstmuseum in Kolding, Denemarken

Æblehaven 23, 6000 Kolding, Denemarken

Het Trapholt Kunstmuseum heeft een unieke collectie van designmeubels en moderne kunst uit binnen- en buitenland. Het museum ligt in Kolding, Zuid-Denemarken en heeft een prachtige ligging nabij het Kolding Fjord.

Doen in het Trapholt Kunstmuseum

Dankzij het Trapholt Kunstmuseum staat Kolding bekend als de Designstad van Denemarken. Het museum heeft de grootste collectie Deense designstoelen en een gevarieerde collectie visuele kunst, handwerk en design samen. Je kunt er het unieke vakantiehuis van designer Arne Jacobsen bewonderen, struinen door het bijbehorende sculpturenpark en genieten van het uitzicht over het Kolding Fjord. Kortom, een must see voor liefhebbers van kunst en Deens design!

Locatie Trapholt Kunstmuseum

Het Trapholt Kunstmuseum is gevestigd in een speciaal ontworpen gebouw aan de rand van Kolding. Combineer je bezoek aan het kunstmuseum met een van die andere culturele toppers in Oost-Jutland: het Koldinghus. Dit kunstmuseum is gevestigd in een oude burcht aan de rand van het stadscentrum.

  • Denemarken Specialist
    sinds 1985
  • Ruim 20.000
    accommodaties
  • VisitDenmark logo
  • LEGOLAND Billund logo
Marlous Lub met dochter Louise

Op deze plek deel ik mijn grenzeloze liefde voor Denemarken met jullie. Het is geen verrassing dat Denemarken mijn favoriete vakantieland is. Mijn opa en oma begonnen in 1985 hun droom: een eigen reisbureau dat uitgegroeid is tot dé Denemarken Specialist van Nederland. Met Dansk wil ik het verhaal van Denemarken verder vertellen – aan iedereen die het maar horen wil. Vol insider tips, reisinspiratie, droomplekken, routes én de leukste adresjes.

Via Dansk.nl boek je voortaan bij de Deense aanbieder rechtstreeks, je betaalt ook aan hen. Ik help je de vakantieadresjes te vinden. Je betaalt niets extra, maar ik zou het wel heel fijn vinden als je via Dansk.nl reserveert, dan krijg ik namelijk een kleine vergoeding en kan ik leuke tips en inspiratie blijven delen. Wil je meer weten? Lees dan hier mijn hele verhaal.

Vi ses!
Marlous