Vikingeskibs Museet - het Vikingschepenmuseum van Denemarken

Vindeboder 12, 4000 Roskilde, Denemarken

Het Vikingschepenmuseum (Vikingeskibs Museet) ligt aan de haven van Roskilde en is dé locatie in Denemarken om Vikingschepen van dichtbij te bekijken. Roskilde ligt in het hart van Sjælland, de  grootste van de Oost-Deense eilanden.

Bezoek het Vikingschepenmuseum

Altijd al benieuwd geweest hoe die Vikingen dat deden, de wereld veroveren? Dan is het Vikingschepenmuseum een must see tijdens een vakantie op Sjælland, Lolland-Falster of Møn. Niet alleen kom je er alles te weten over de geschiedenis van deze wonderlijke boten, je kunt zelfs een aantal originele schepen bekijken. Daarnaast zijn er vele soorten schepen nauwkeurig nagebouwd en kun je (in het hoogseizoen) de Vikingen aan het werk zien op de scheepswerf.

Tip: Tijdens de zomermaanden kun je vanaf het Vikingschepenmuseum meevaren op een Vikingschip. Wees er hiervoor wel vroeg bij: het aantal plaatsen op de schepen is beperkt. Je kunt je ’s ochtends bij het museum aanmelden voor de rondvaart. Check voor meer informatie en de openingstijden van het Vikingschepenmuseum de website.

  • Denemarken Specialist
    sinds 1985
  • Ruim 20.000
    accommodaties
  • VisitDenmark logo
  • LEGOLAND Billund logo
Marlous Lub met dochter Louise

Op deze plek deel ik mijn grenzeloze liefde voor Denemarken met jullie. Het is geen verrassing dat Denemarken mijn favoriete vakantieland is. Mijn opa en oma begonnen in 1985 hun droom: een eigen reisbureau dat uitgegroeid is tot dé Denemarken Specialist van Nederland. Met Dansk wil ik het verhaal van Denemarken verder vertellen – aan iedereen die het maar horen wil. Vol insider tips, reisinspiratie, droomplekken, routes én de leukste adresjes.

Via Dansk.nl boek je voortaan bij de Deense aanbieder rechtstreeks, je betaalt ook aan hen. Ik help je de vakantieadresjes te vinden. Je betaalt niets extra, maar ik zou het wel heel fijn vinden als je via Dansk.nl reserveert, dan krijg ik namelijk een kleine vergoeding en kan ik leuke tips en inspiratie blijven delen. Wil je meer weten? Lees dan hier mijn hele verhaal.

Vi ses!
Marlous