Middelaldercenter

Middelaldercenter

Het leukste openluchtmuseum van de Oost-Deense eilanden

Met meer dan 3000 gezamenlijke Deense reisdagen is Dansk de enige échte Denemarken Vakantie Specialist in Nederland, sinds 1985.

Middelaldercenter

Reis meer dan 600 jaar terug in de tijd en bezoek een echt Middeleeuws dorp. Compleet met kanonnen, ridderveldslagen, sprookjesfiguren en ambachtslieden. Nergens kom je zo dichtbij de Middeleeuwen als in het Middelaldercenter in Nykøbing Falster.

Lees meer over Middelaldercenter

(Tekst gaat hieronder verder)

Het Middelaldercenter in het kort

Ga terug in de tijd op de Oost-Deense eilanden

 • Levensecht Middelseeuws dorp bewoond door 'echte' bewoners
 • Ontdek de 'nieuwste' technische snufjes uit de Middeleeuwen
 • Test je ridderskills en leer schieten met pijl-en-boog
 • Locatie: Nykøbing Falster, de Oost-Deense eilanden
Tot 20% korting op top attracties in de regio

Oost-Deense eilanden AANBIEDING

 • Boek een verblijf + Scandlines overtocht:
 • Tot 20% korting op top attracties

Profiteer nu van de aanbieding

Ervaar de Middeleeuwen in het Middelaldercentret

Altijd al een keer willen ervaren hoe het is om een Middeleeuwse ridder te zijn? Of simpelweg nieuwsgierig hoe de Denen zo’n 600 jaar geleden leefden? In het Middelaldercentret is een Middeleeuws dorp zo nauwkeurig mogelijk nagebouwd. Hier geen bordjes en stoffige tentoonstellingen, maar gewoon: een ‘echt’ stukje Middeleeuwen. Help de bewoners een handje in één van de werkplaatsen, leer vechten als een ridder, lunch mee op het dorpsplein en bezoek het riddertournooi.

Openingstijden en locatie Middelaldercentret

Het Middelaldercentret ligt aan het water bij Nykøbing Falster, een van de grootste steden op Lolland-Falster. Daarmee is het openluchtmuseum prima te bereiken tijdens een vakantie op de Oost-Deense eilanden. Check van tevoren wel altijd even de openingstijden: het Middelaldercentret houdt altijd een winterpauze en is niet het hele jaar door bewoond en geopend.

Lees ook:

tip van onze Denemarken Specialisten

Mijn dochter vond het Middelaldercentret fantastisch. Doordat zij alles zelf kon aanraken en uitproberen, kwam de geschiedenis extra dichtbij. Het allerleukste? Zwaardvechten als een echte ridder!

Adriëtte

Adriëtte

Denemarken Vakantie Specialist, Dansk.nl

 • Denemarken Specialist
  sinds 1985
 • De mooiste 'hyggelige'
  plekjes
 • Het leukste reisblog
  over Denemarken

Algemeen

Foto's op deze pagina zijn gebruikt met toestemming van en zijn eigendom van, gemaakt door of gemaakt in opdracht van: Sydkystdanmark, VisitDenmark, VisitLolland-Falster of (partners van) Dansk.nl. Dansk.nl is niet aansprakelijk voor onjuistheden met betrekking tot het aangeleverde beeldmateriaal (foto's, video's, teksten) van partners.

Foto's Camp Adventure: Camp Adventure / EFFEKT Arkitekter. Foto's Knuthenborg Safaripark: Knuthenborg Safaripark, Foto Knudshoved Odde: Per Rasmussen, Foto Lystrup Gods: Tage Klee.

If you find pictures on our website that are yours and legally protected by copywrite law, please let us know and we will delete the images immediately.

Zoeken
Marlous Lub met dochter Louise

Op deze plek deel ik mijn grenzeloze liefde voor Denemarken met jullie. Het is geen verrassing dat Denemarken mijn favoriete vakantieland is. Mijn opa en oma begonnen in 1985 hun droom: een eigen reisbureau dat uitgegroeid is tot dé Denemarken Specialist van Nederland. Met Dansk wil ik het verhaal van Denemarken verder vertellen – aan iedereen die het maar horen wil. Vol insider tips, reisinspiratie, droomplekken, routes én de leukste adresjes.

Via Dansk.nl boek je voortaan bij de Deense aanbieder rechtstreeks, je betaalt ook aan hen. Ik help je de vakantieadresjes te vinden. Je betaalt niets extra, maar ik zou het wel heel fijn vinden als je via Dansk.nl reserveert, dan krijg ik namelijk een kleine vergoeding en kan ik leuke tips en inspiratie blijven delen. Wil je meer weten? Lees dan hier mijn hele verhaal.

Vi ses!
Marlous