Ærø - uniek Deens eilandje naast Funen

Ærø, Ærø Municipality, Denmark

Ærø is een piepklein eiland ten zuiden van Funen. Het is een van de kleinste bewoonde eilanden van Denemarken en een leuke bestemming voor een dagtrip tijdens een vakantie op Funen & Langeland.

Bezoek Ærø

Ærø is een mooie locatie om het Deense eilandleven te ervaren. Het eiland staat bekend om de uitgestrekte natuur en de lange en rustige kustlijn. Je bereikt Ærø het gemakkelijkste vanaf de Funse haven Svendborg. De overtocht duurt zo’n 75 minuten.

De ‘hoofdstad’ van Ærø is Ærøskøbing, een van de best bewaarde 17de eeuwse dorpen in Zuid-Denemarken. De kleurrijke huisjes en smalle straten maken het tot een bijzondere bezienswaardigheid. Tel daar heel veel kilometer aan strand en wandelpaden aan toe en je weet dat je goed zit voor een zomerse dag in Denemarken. Ook sportvissers zijn op hun plek op Ærø. Het compacte eiland zit vol goede vissersstekken.

  • Denemarken Specialist
    sinds 1985
  • Ruim 20.000
    accommodaties
  • VisitDenmark logo
  • LEGOLAND Billund logo
Marlous Lub met dochter Louise

Op deze plek deel ik mijn grenzeloze liefde voor Denemarken met jullie. Het is geen verrassing dat Denemarken mijn favoriete vakantieland is. Mijn opa en oma begonnen in 1985 hun droom: een eigen reisbureau dat uitgegroeid is tot dé Denemarken Specialist van Nederland. Met Dansk wil ik het verhaal van Denemarken verder vertellen – aan iedereen die het maar horen wil. Vol insider tips, reisinspiratie, droomplekken, routes én de leukste adresjes.

Via Dansk.nl boek je voortaan bij de Deense aanbieder rechtstreeks, je betaalt ook aan hen. Ik help je de vakantieadresjes te vinden. Je betaalt niets extra, maar ik zou het wel heel fijn vinden als je via Dansk.nl reserveert, dan krijg ik namelijk een kleine vergoeding en kan ik leuke tips en inspiratie blijven delen. Wil je meer weten? Lees dan hier mijn hele verhaal.

Vi ses!
Marlous