Blåvandshuk Fyr - vuurtoren van de populaire badplaats Blavand in Denemarken

Fyrvej 106, 6850 Blavand, Denemarken

Blåvandshuk Fyr is de vuurtoren van de populaire badplaats Blåvand. De 40 meter hoge toren is een icoon langs de Westkust en markeert het meest westelijke puntje van Denemarken.

Doen bij Blåvandshyk Fyr

Vanaf Blåvandshyk Fyr heb je een prachtig uitzicht over de ruige kust van West-Jutland. De toren staat bovenop een hoge duin, waardoor je nóg meer van de indrukwekkende natuur in je op kunt nemen. Niet voor niets staat er al decennialang een vuurtoren op precies deze locatie. De huidige vuurtoren van Blåvand is meer dan 100 jaar oud en is onder andere tijdens het hoogseizoen open voor publiek.

De duinen rondom Blåvandshyk Fyr vormen een bijzondere gebied voor een wandeling langs de kust. Behalve de iconische vuurtoren kom je er ook meerdere bunkers uit de Tweede Wereldoorlog tegen.

Vakantie nabij Blåvandshuk Fyr

Blåvandshuk Fyr ligt aan het strand van Blåvand, een van de populairste badplaatsen van Zuid-Denemarken. Behalve de vuurtoren en héél veel strand, ligt hier ook Blåvand Zoo en zit je in de buurt van Henne Strand, een van die andere toplocaties voor een strandvakantie in West-Jutland.

Openingstijden Blåvandshyk Fyr

Je toegangskaartje voor Blåvandshyk Fyr koop je bij het VVV kantoor aan de voet van het omliggende duingebied. Blåvandshuk Fyr is niet het hele jaar door geopend. Check vooraf de actuele openingstijden op de website.

  • Denemarken Specialist
    sinds 1985
  • Ruim 20.000
    accommodaties
  • VisitDenmark logo
  • LEGOLAND Billund logo
Marlous Lub met dochter Louise

Op deze plek deel ik mijn grenzeloze liefde voor Denemarken met jullie. Het is geen verrassing dat Denemarken mijn favoriete vakantieland is. Mijn opa en oma begonnen in 1985 hun droom: een eigen reisbureau dat uitgegroeid is tot dé Denemarken Specialist van Nederland. Met Dansk wil ik het verhaal van Denemarken verder vertellen – aan iedereen die het maar horen wil. Vol insider tips, reisinspiratie, droomplekken, routes én de leukste adresjes.

Via Dansk.nl boek je voortaan bij de Deense aanbieder rechtstreeks, je betaalt ook aan hen. Ik help je de vakantieadresjes te vinden. Je betaalt niets extra, maar ik zou het wel heel fijn vinden als je via Dansk.nl reserveert, dan krijg ik namelijk een kleine vergoeding en kan ik leuke tips en inspiratie blijven delen. Wil je meer weten? Lees dan hier mijn hele verhaal.

Vi ses!
Marlous