Henne Strand - gezellige badplaats aan de Deense westkust

6854 Henne Strand, Denemarken

Henne Strand is een gezellig vakantiedorp in West-Jutland. De brede zandstranden, de hoge duinen en het bosrijke achterland maken Henne Strand tot een populaire vakantiebestemming in Denemarken.

Doen in en rondom Henne Strand

Henne Strand is meer dan alleen die heerlijk brede stranden. Het centrum van het dorp zit vol winkels, restaurantjes, terrasjes en een populaire ijssalon. Tegelijkertijd zit je hier niet ver van het bosrijke achterland. Ideaal voor een fietstocht! De karakteristieke plaatsen in de omgeving als Nr. Nebel (12 km), Nymindegab (16 km) en Varde (25 km) zijn een bezoek waard. Ook het nabijgelegen Blåvand (28 km) is een aanrader. De badplaats heeft een populaire dierentuin en vanaf de lokale vuurtoren de Blåvandshuk Fyr heb je een prachtig uitzicht over de Westkust.

Vakantie in Henne Strand

Op Dansk.nl vind je een breed aanbod van vakantiewoningen in en rondom Henne Strand. De meeste van deze vakantiewoningen liggen bij het centrum of in het duingebied. Ook omliggende plaatsen als Henne By, Henne, Henne Stationsby en Henne Molle zijn gezellige opties voor een vakantie bij Henne Strand.

  • Denemarken Specialist
    sinds 1985
  • Ruim 20.000
    accommodaties
  • VisitDenmark logo
  • LEGOLAND Billund logo
Marlous Lub met dochter Louise

Op deze plek deel ik mijn grenzeloze liefde voor Denemarken met jullie. Het is geen verrassing dat Denemarken mijn favoriete vakantieland is. Mijn opa en oma begonnen in 1985 hun droom: een eigen reisbureau dat uitgegroeid is tot dé Denemarken Specialist van Nederland. Met Dansk wil ik het verhaal van Denemarken verder vertellen – aan iedereen die het maar horen wil. Vol insider tips, reisinspiratie, droomplekken, routes én de leukste adresjes.

Via Dansk.nl boek je voortaan bij de Deense aanbieder rechtstreeks, je betaalt ook aan hen. Ik help je de vakantieadresjes te vinden. Je betaalt niets extra, maar ik zou het wel heel fijn vinden als je via Dansk.nl reserveert, dan krijg ik namelijk een kleine vergoeding en kan ik leuke tips en inspiratie blijven delen. Wil je meer weten? Lees dan hier mijn hele verhaal.

Vi ses!
Marlous