Cold War Museum Stevnsfort - oorlogsbunker bij Stevns Klint

4673, Denemarken

Het Cold War Museum Stevnsfort (‘Koldkrigsmuseum Stevnsfort’) is een uniek historisch museum op een adembenemende locatie in Zuid-Sjælland. Het museum ligt namelijk verborgen in een ondergrondse bunker bij de Krijtrotsen van Stevns Klint (UNESCO Werelderfgoed). De Stevnsfort bunker diende als geheime verdedigingsbasis tijdens de Koude Oorlog.

Zodra je Stevnsfort binnenkomt lijkt het alsof je terug stapt in de tijd. Van de slaapzalen en de afweersystemen tot de control room: alles is nog precies zoals het er tijdens de Koude Oorlog uitzag. De bunker kon destijds een nucleaire aanval weerstaan en was 40 jaar lang topgeheim.

Openingstijden en rondleidingen

In het omliggende Cold War Museum Stevnsfort kun je veel meer leren over de positie en militaire middelen van Denemarken tijdens de Koude Oorlog. De bunker zelf is alleen te bezoeken tijdens een rondleiding (duur: zo’n 1,5 uur).

Op de website van het Cold War Museum Stevnsfort vind je alle informatie over openingstijden en de tijdstippen van de rondleidingen.

  • Denemarken Specialist
    sinds 1985
  • Ruim 20.000
    accommodaties
  • VisitDenmark logo
  • LEGOLAND Billund logo
Marlous Lub met dochter Louise

Op deze plek deel ik mijn grenzeloze liefde voor Denemarken met jullie. Het is geen verrassing dat Denemarken mijn favoriete vakantieland is. Mijn opa en oma begonnen in 1985 hun droom: een eigen reisbureau dat uitgegroeid is tot dé Denemarken Specialist van Nederland. Met Dansk wil ik het verhaal van Denemarken verder vertellen – aan iedereen die het maar horen wil. Vol insider tips, reisinspiratie, droomplekken, routes én de leukste adresjes.

Via Dansk.nl boek je voortaan bij de Deense aanbieder rechtstreeks, je betaalt ook aan hen. Ik help je de vakantieadresjes te vinden. Je betaalt niets extra, maar ik zou het wel heel fijn vinden als je via Dansk.nl reserveert, dan krijg ik namelijk een kleine vergoeding en kan ik leuke tips en inspiratie blijven delen. Wil je meer weten? Lees dan hier mijn hele verhaal.

Vi ses!
Marlous