Stevns Klint - krijtrotsen in Denemarken (UNESCO Werelderfgoed)

Højerup Bygade 39 , 4660 Store Heddinge, Denemarken

De krijtrotsen van Stevns Klint zijn een van de mooiste bezienswaardigheden langs de kust van de Oost-Deense eilanden. Tijdens een wandeling langs de spierwitte rotswand en de blauwe zee kom je ongetwijfeld een paar unieke fossielen tegen.

Bezoek de krijtrotsen van Stevns Klint

Net als de minstens zo indrukwekkende krijtrotsen van Møns Klint is Stevns Klint miljoenen jaren oud. De witte krijtrotsen werden zo’n 65 miljoen jaar geleden gevormd en zijn een rijke vindplaats voor fossielen. Op een zomerse dag kleurt de zee langs de torenhoge rotsen bijna on-Deens blauw.

De krijtrotsen van Stevns Klint zijn zo’n 41 meter hoog en staan op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Via een 20 kilometer lang pad kun je alle hoogtepunten langs de rotsen bezoeken. Zoals de iconische vuurtoren, de tentoonstelling over het ontstaan van de Krijtrotsen en de bijzondere bunker van het Cold War Museum Stevnsfort.

Openingstijden Stevns Klint

De krijtrotsen Stevns Klint liggen langs de kust van Sjælland, zo’n 80 kilometer ten zuiden van Kopenhagen. De openingstijden van de bezienswaardigheden langs de rotsen zijn verschillend. Niet alle bezienswaardigheden zijn het hele jaar door te bezoeken. Kijk voor meer informatie op de website van Stevns Klint.

  • Denemarken Specialist
    sinds 1985
  • Ruim 20.000
    accommodaties
  • VisitDenmark logo
  • LEGOLAND Billund logo
Marlous Lub met dochter Louise

Op deze plek deel ik mijn grenzeloze liefde voor Denemarken met jullie. Het is geen verrassing dat Denemarken mijn favoriete vakantieland is. Mijn opa en oma begonnen in 1985 hun droom: een eigen reisbureau dat uitgegroeid is tot dé Denemarken Specialist van Nederland. Met Dansk wil ik het verhaal van Denemarken verder vertellen – aan iedereen die het maar horen wil. Vol insider tips, reisinspiratie, droomplekken, routes én de leukste adresjes.

Via Dansk.nl boek je voortaan bij de Deense aanbieder rechtstreeks, je betaalt ook aan hen. Ik help je de vakantieadresjes te vinden. Je betaalt niets extra, maar ik zou het wel heel fijn vinden als je via Dansk.nl reserveert, dan krijg ik namelijk een kleine vergoeding en kan ik leuke tips en inspiratie blijven delen. Wil je meer weten? Lees dan hier mijn hele verhaal.

Vi ses!
Marlous