Egeskov Slot - Renaissance kasteel

Egeskovgade 18, 5772 Kværndrup, Denemarken

Egeskov Slot is een van de best bewaarde Renaissance kastelen in Europa. De oude waterburcht heeft een statige ridderzaal en in de weelderige kasteeltuin liggen een paar duizelingwekkende doolhoven. De huidige bewoners heten je er graag welkom voor een dag vol historie en avontuur. Wil je Egeskov Slot bezoeken tijdens je vakantie? Kijk dan een naar Danland Bogense. Dit vakantiepark ligt aan de noordkust van Funen en is een perfect uitgangspunt voor het maken van uitstapjes naar bijvoorbeeld Egeskov.

Doen in Egeskov Slot

Graaf Michael Ahlefeldt-Laurvig-Bille opent graag de deuren van zijn slot voor je (check vooraf altijd de openingstijden online!). Vol trots tonen hij en zijn medewerkers het gigantische kasteel dat al sinds 1919 eigendom van zijn familie is.

Maar er is meer! Egeskov Slot is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een topattractie vol verrassingen. In het speelbos van Egeskov Slot is een grote speeltuin en kun je de lucht in voor een potje Tree Top Walking. Ook is er  volop ruimte voor een riddertoernooi of een rondje op een Segway. Daarnaast zijn er nog veel meer bijzondere tentoonstellingen en attracties:

 • Tentoonstelling van klassieke motoren
 • Tentoonstelling van klassieke auto’s en vliegtuigen
 • Poppententoonstelling
 • Tentoonstelling van historische jurken
 • Titania’s Palace
 • Doolhoven
 • Slotspark

Neem je picknickmand mee en lunch gezellig in de tuin van Egeskov Slot. Of laat je verwennen door de koks in het restaurant in een van de bijgebouwen.

Vakantie nabij Egeskov Slot

Egeskov Slot ligt op Funen, zo’n 35 kilometer buiten Odense. Vanuit een vakantiewoning in de regio Funen en Langeland is Egeskov Slot prima te bereiken. Een van de meest populaire kustplaatsen in de nabije omgeving is Faaborg.

Doordat Funen met een brug is verbonden met het vasteland, is het Egeskov Slot ook een aanrader als dagtrip vanaf vakantieadressen elders in Zuid-Denemarken. Vanaf Kolding in Jutland is het zo’n uur rijden.

Openingstijden Egeskov Slot

Kijk voor je bezoek aan Egeskov Slot op de website van het kasteel, want het  is niet het hele jaar open voor publiek.

 • Denemarken Specialist
  sinds 1985
 • Ruim 20.000
  accommodaties
 • VisitDenmark logo
 • LEGOLAND Billund logo
Marlous Lub met dochter Louise

Op deze plek deel ik mijn grenzeloze liefde voor Denemarken met jullie. Het is geen verrassing dat Denemarken mijn favoriete vakantieland is. Mijn opa en oma begonnen in 1985 hun droom: een eigen reisbureau dat uitgegroeid is tot dé Denemarken Specialist van Nederland. Met Dansk wil ik het verhaal van Denemarken verder vertellen – aan iedereen die het maar horen wil. Vol insider tips, reisinspiratie, droomplekken, routes én de leukste adresjes.

Via Dansk.nl boek je voortaan bij de Deense aanbieder rechtstreeks, je betaalt ook aan hen. Ik help je de vakantieadresjes te vinden. Je betaalt niets extra, maar ik zou het wel heel fijn vinden als je via Dansk.nl reserveert, dan krijg ik namelijk een kleine vergoeding en kan ik leuke tips en inspiratie blijven delen. Wil je meer weten? Lees dan hier mijn hele verhaal.

Vi ses!
Marlous