Strand - Fåborg

5600 Fåborg, Denemarken

Fåborg is een plaats aan de zuidkust van Funen, Zuid-Denemarken. Behalve een historisch kustplaatsje met een groene omgeving, is Fåborg een leuke bestemming voor eilandhoppers. Je kunt hier de veerboot pakken naar allerlei kleine eilandjes in de omgeving.

Vakantie in Fåborg

Vanuit een vakantiehuis in Fåborg kun je volop genieten van de zee, de mooie wandelpaden en de fietsroutes in de omgeving. Het oude centrum vol vakwerkhuisjes is tegelijkertijd heerlijk thuiskomen. De kleurrijke straatjes zitten vol gezellige cafés en winkels. Met de regionale hoofdstad Odense op nog geen 50 kilometer afstand, liggen ook topattracties als het H.C. Andersenhus en Den Fynske Landsby in de buurt. En wil je een dagje vissen? Pak dan de brug naar buureiland Langeland, een van de populairste bestemmingen voor sportvissers in Denemarken. Ook rondom Fåborg zelf vind je een paar prachtige vissersstekken.

Tip: ga je voor een vakantie in Fåborg met kinderen? Neem waterschoentjes mee! Het smalle strand heeft wat stenen.

  • Denemarken Specialist
    sinds 1985
  • Ruim 20.000
    accommodaties
  • VisitDenmark logo
  • LEGOLAND Billund logo
Marlous Lub met dochter Louise

Op deze plek deel ik mijn grenzeloze liefde voor Denemarken met jullie. Het is geen verrassing dat Denemarken mijn favoriete vakantieland is. Mijn opa en oma begonnen in 1985 hun droom: een eigen reisbureau dat uitgegroeid is tot dé Denemarken Specialist van Nederland. Met Dansk wil ik het verhaal van Denemarken verder vertellen – aan iedereen die het maar horen wil. Vol insider tips, reisinspiratie, droomplekken, routes én de leukste adresjes.

Via Dansk.nl boek je voortaan bij de Deense aanbieder rechtstreeks, je betaalt ook aan hen. Ik help je de vakantieadresjes te vinden. Je betaalt niets extra, maar ik zou het wel heel fijn vinden als je via Dansk.nl reserveert, dan krijg ik namelijk een kleine vergoeding en kan ik leuke tips en inspiratie blijven delen. Wil je meer weten? Lees dan hier mijn hele verhaal.

Vi ses!
Marlous