Frilandsmuseet Maribo - openluchtmuseum op Lolland-Falster

4930, Denemarken

Het Frilandsmuseet Maribo is een openluchtmuseum aan de rand van Maribo, een van de populairste kustplaatsen op Lolland-Falster. Het Frilandsmuseet Maribo geeft een levendig kijkje terug in de tijd: in het nauwkeurig herbouwde dorp leer je alles over de rijke geschiedenis van de boerensamenleving op de Oost-Deense eilanden.

Bezoek aan het Frilandsmuseet Maribo

Het Frilandsmuseet Maribo ligt op een prachtig plekje op het eiland Lolland-Falster aan de rand van het meer de Søndersø (‘het zuidermeer’). Elk van de 13 huisjes in het openluchtmuseum vertelt een eigen verhaal. De meeste huizen zijn naar Maribo gebracht vanaf andere locaties op Lolland-Falster en zijn originele vakwerkhuizen. Ondertussen is het museum zelf ook historisch erfgoed aan het worden: het Frilandsmuseet Maribo is al een begrip sinds 1927.

Openingstijden Frilandsmuseet Maribo

Op de website van het Frilandsmuseet Maribo vind je meer informatie over de openingstijden en de speciale evenementen die tijdens de Deense schoolvakanties worden georganiseerd. Vooral tijdens het hoogseizoen komt het Frilandsmuseet Maribo echt tot leven: de meeste huizen zijn dan bewoond door prachtig verklede ‘inwoners’.

  • Denemarken Specialist
    sinds 1985
  • Ruim 20.000
    accommodaties
  • VisitDenmark logo
  • LEGOLAND Billund logo
Marlous Lub met dochter Louise

Op deze plek deel ik mijn grenzeloze liefde voor Denemarken met jullie. Het is geen verrassing dat Denemarken mijn favoriete vakantieland is. Mijn opa en oma begonnen in 1985 hun droom: een eigen reisbureau dat uitgegroeid is tot dé Denemarken Specialist van Nederland. Met Dansk wil ik het verhaal van Denemarken verder vertellen – aan iedereen die het maar horen wil. Vol insider tips, reisinspiratie, droomplekken, routes én de leukste adresjes.

Via Dansk.nl boek je voortaan bij de Deense aanbieder rechtstreeks, je betaalt ook aan hen. Ik help je de vakantieadresjes te vinden. Je betaalt niets extra, maar ik zou het wel heel fijn vinden als je via Dansk.nl reserveert, dan krijg ik namelijk een kleine vergoeding en kan ik leuke tips en inspiratie blijven delen. Wil je meer weten? Lees dan hier mijn hele verhaal.

Vi ses!
Marlous