Maribo - historische stad op Lolland-Falster

4930, Denemarken

Maribo is een oude handelsstad op Lolland-Falster. Het stadje grenst aan de Søndersø, het grootste meer van Lolland. Het meer telt vele piepkleine eilandjes en vormt het hart van het natuurgebied de Maribosøerne.

Vakantie in Maribo

Maribo heeft een klein stadscentrum met een aantal 17de en 18de eeuwse gebouwen. Bezienswaardigheden als het Frilandsmuseet Maribo en het nabijgelegen Knuthenborg Safaripark maken het stadje tot een leuke stop tijdens een rondreis op de Oost-Deense eilanden.

Andere leuke dingen om te doen in en rondom Maribo:

 • Ga een middagje varen over de Søndersø (het ‘zuidermeer’)
 • Huur een fiets bij Larsson Cykler in het centrum van de stad en verken de groene omgeving rondom Maribo
 • Pak de stoomlocomotief van Maribo naar Bandholm, een van de oudste spoortrajecten van Denemarken (alleen mogelijk tijdens het hoogseizoen)
 • Denemarken Specialist
  sinds 1985
 • Ruim 20.000
  accommodaties
 • VisitDenmark logo
 • LEGOLAND Billund logo
Marlous Lub met dochter Louise

Op deze plek deel ik mijn grenzeloze liefde voor Denemarken met jullie. Het is geen verrassing dat Denemarken mijn favoriete vakantieland is. Mijn opa en oma begonnen in 1985 hun droom: een eigen reisbureau dat uitgegroeid is tot dé Denemarken Specialist van Nederland. Met Dansk wil ik het verhaal van Denemarken verder vertellen – aan iedereen die het maar horen wil. Vol insider tips, reisinspiratie, droomplekken, routes én de leukste adresjes.

Via Dansk.nl boek je voortaan bij de Deense aanbieder rechtstreeks, je betaalt ook aan hen. Ik help je de vakantieadresjes te vinden. Je betaalt niets extra, maar ik zou het wel heel fijn vinden als je via Dansk.nl reserveert, dan krijg ik namelijk een kleine vergoeding en kan ik leuke tips en inspiratie blijven delen. Wil je meer weten? Lees dan hier mijn hele verhaal.

Vi ses!
Marlous