Grønninghoved - vakantieplaats aan het strand van de Lillebaelt in Denemarken

6093 Grønninghoved, Denemarken

Grønninghoved is een vakantiegebied ten zuiden van Kolding. Het natuurgebied ligt aan de voet van de Skamlingsbanken, een bosrijke heuvelrug aan de kust van Oost-Jutland. Het ondiepe en relatief rustige water maakt het smalle zandstrand ideaal voor (kleine) kinderen.

Doen in Grønninghoved

De heuvelrug bij Grønninghoved – ontstaan tijdens de ijstijd – strekt zich uit van Kolding tot aan Christiansfeld en heeft prachtige uitzichtpunten en wandelpaden. Vooral het uitzicht vanaf het hoogste punt van de Skamlingsbanken (113 meter) is een aanrader.

Grønninghoved is een goede uitvalsbasis om leuke uitstapjes in Zuid-Denemarken te maken. Behalve Christiansfeld (UNESCO Werelderfgoed) en Kolding liggen ook LEGOLAND (60 km) en Ribe (65 km) in de buurt.

Vakantie in Grønninghoved

De vakantiehuizen in het vakantiehuisgebied van Grønninghoved liggen allemaal in de buurt van het strand. Naast het smalle zandstrand ligt een speelveld waar kinderen onder andere kunnen voetballen.

Hoewel je bij de lokale kiosk in Grønninghoved terecht kunt voor verse broodjes in de ochtend, zit er een grotere supermarkt in Bjert (5 km). Nog veel meer winkels en gezelligheid vind je in Kolding (18 km).

  • Denemarken Specialist
    sinds 1985
  • Ruim 20.000
    accommodaties
  • VisitDenmark logo
  • LEGOLAND Billund logo
Marlous Lub met dochter Louise

Op deze plek deel ik mijn grenzeloze liefde voor Denemarken met jullie. Het is geen verrassing dat Denemarken mijn favoriete vakantieland is. Mijn opa en oma begonnen in 1985 hun droom: een eigen reisbureau dat uitgegroeid is tot dé Denemarken Specialist van Nederland. Met Dansk wil ik het verhaal van Denemarken verder vertellen – aan iedereen die het maar horen wil. Vol insider tips, reisinspiratie, droomplekken, routes én de leukste adresjes.

Via Dansk.nl boek je voortaan bij de Deense aanbieder rechtstreeks, je betaalt ook aan hen. Ik help je de vakantieadresjes te vinden. Je betaalt niets extra, maar ik zou het wel heel fijn vinden als je via Dansk.nl reserveert, dan krijg ik namelijk een kleine vergoeding en kan ik leuke tips en inspiratie blijven delen. Wil je meer weten? Lees dan hier mijn hele verhaal.

Vi ses!
Marlous