LEGOLAND in Denemarken

LEGOLAND in Denemarken

Het eerste, originele én leukste LEGOLAND park ter wereld

Boek jouw LEGOLAND vakantie

Met meer dan 90 bezoeken aan LEGOLAND weten onze Denemarken Vakantie Specialisten alles over LEGOLAND.

Attractiepark LEGOLAND®

Wereldsteden, achtbanen, dieren, treinen: in LEGOLAND® is ALLES Lego. Het maakt het beroemde pretpark tot een paradijs voor alle kinderen die houden van kleurrijke fantasiewerelden, gigantische achtbanen, levensechte dieren en nog veel meer avontuur.

Meer over LEGOLAND in Denemarken

(Tekst gaat hieronder verder)

tip van onze Denemarken Specialisten

Boek de toegangskaartjes voor LEGOLAND direct bij je reservering. Zo maak je gebruik van onze exclusieve kortingen en aanbiedingen én hoef je bovendien straks niet in de rij voor de kassa. Wel zo handig!

Adriëtte

Adriëtte

Denemarken Vakantie Specialist, Dansk.nl

 • Denemarken Specialist
  sinds 1985
 • Ruim 20.000
  accommodaties
 • score
  klanttevredenheid
 • VisitDenmark logo
 • LEGOLAND Billund logo

LEGOLAND in het kort

Het pretpark dat je niet mag missen!

 • Leuk voor alle leeftijden
 • Populairste gezinsattractie in Denemarken
 • Achtbanen, fantasiewerelden en nog veel meer: LEGO!
 • De grootste LEGO winkel ter wereld
 • De grootste 4D bioscoop van Scandinavië

LEGOLAND Billund: eerste LEGOLAND ter wereld

Sinds LEGOLAND Billund in 1968 haar deuren opende, is het pretpark uitgegroeid tot een van de populairste attracties in Denemarken. Het park telt inmiddels meer dan 50 miljoen (!) legoblokjes. Van een mysterieuze wereld vol ruige Vikingen en knappe prinsessen tot spectaculaire achtbanen en een gigantisch aquarium: in LEGOLAND ligt de wereld aan je voeten. Niet voor niets staat LEGOLAND Billund al jaren in de top 3 van leukste attracties voor kinderen in Denemarken.

LEGOLAND: voor alle leeftijden

LEGOLAND is leuk voor kinderen van alle leeftijden. Voor de allerkleinsten is DUPLO land een waar speelparadijs. Ze kunnen er eindeloos klimmen en klauteren in de speeltuin, de wereld bekijken vanuit het DUPLO reuzenrad, vliegen in een DUPLO vliegtuig of de DUPLO Express pakken voor een treinreis door DUPLO land.

Voor de grotere bezoekers heeft LEGOLAND een paar angstaanjagend leuke attracties. Een draak verslaan als een dappere ridder in het Kasteel, schepen veroveren als een stoere piraat in Piratenland, je ninja skills testen in NINJAGO World: in LEGOLAND doe je het allemaal in één dag. Spectaculaire achtbanen als de Polar X-plorer, de Flying Eagle en de X-treme Racers staan bovendien garant voor héél veel kriebels in je buik.

Daarnaast zijn er eindeloos veel leuke attracties in LEGOLAND die geschikt zijn voor alle leeftijden. Ga op wereldreis in Miniland, ontmoet levensgrote LEGO-olifanten in de LEGO Safari en pak een filmpje in de LEGO Studio’s, de grootste 4D bioscoop van Scandinavië. Of bezoek de pinguïns op Pinguin Bay en ga gillen in het donker in het spookhuis Ghost – The Haunted House. En je rijbewijs halen? Dat kan in LEGOLAND al vanaf 7 jaar!

De beste TIPS voor een bezoek aan LEGOLAND

 • Wees de wachtrijen te slim af en loop direct door naar de attracties achterin het park. De wachtrijen bij Het Kasteel en de X-treme Racers zijn ’s middags vaak het langst. De attracties aan het begin van het park zoals Miniland, de LEGO Trein, LEGO Safari en Ghost – The Haunted House bewaar je gewoon voor het laatst.
 • Tussen 11.30 en 12.30 uur is het meestal nog lekker rustig in de restaurants.
 • Je eigen lunch mee? Bij Pirate Land vind je gezellige picknickbanken.
 • Wandelwagens zijn te huur bij de ingang (ook handig voor je bagage of je picknickmand).
 • Geen zin in die lange rij bij de ijskraam? Ga voor een ijsje in de restaurants Grill House en Saloon in LEGOREDO: hier is meestal geen wachtrij!
 • Je baby mee naar LEGOLAND? In het Babycare Center (in de tunnel tussen Miniland en de Verkeersschool) kun je water koken en flessen en voeding opwarmen. Ook zijn er gratis luiers en er is ruimte om borstvoeding te geven.
 • Speciale dieetwensen? Vraag naar de mogelijkheden in de restaurants. Glutenvrij of vegetarisch is vaak geen probleem.

Meer over LEGOLAND Billund in Denemarken

tip van onze Denemarken Specialisten

Wist je dat je in LEGOLAND ook lekker kunt picknicken? Er zijn speciale picknickplaatsen, dus neem lekker je eigen lunch mee! En is je picknickmand te zwaar om te sjouwen? Huur dan een wandelwagen bij de ingang, die zijn ideaal voor het vervoeren van je snacks, jassen en uiteraard ook voor kinderen!

Alberta

Alberta

Denemarken Vakantie Specialist, Dansk.nl

Boek nu de leukste vakantie naar LEGOLAND Billund

Het bekendste attractiepark van Denemarken mag je niet missen!

Leg nu jouw LEGOLAND vakantie vast
Zoeken