LEGOLAND<sup>®</sup> in Denemarken

LEGOLAND® in Denemarken

Het eerste, originele én leukste LEGOLAND park ter wereld

Meer over LEGOLAND Bestel tickets LEGOLAND

Dansk.nl heeft een exclusieve samenwerking met LEGOLAND - koop nu je tickets voordelig online!

Attractiepark LEGOLAND® - De topattractie van Denemarken!

Wereldsteden, achtbanen, dieren, treinen:
in LEGOLAND® is álles LEGO®.
Het maakt het beroemde pretpark tot een paradijs voor iedereen die houdt van kleurrijke fantasiewerelden, gigantische achtbanen, levensechte dieren en nog veel meer avontuur.
LEGOLAND in Billund is dé topattractie als je ooit met de beroemde steentjes speelde, hoe lang geleden dan ook!

Bestel hier direct je tickets voor LEGOLAND Denemarken met korting

(Tekst gaat hieronder verder)

Bestel hier LEGOLAND tickets en bespaar tot 30% op de entreeprijs

Je wordt doorverwezen naar de speciale bestelsite van LEGOLAND

Bestel tickets voor LEGOLAND

Entreetickets LEGOLAND met korting

De toegangskaarten voor LEGOLAND bestel je met korting exclusief via Dansk.nl. Bestel je de tickets via deze link, dan ontvang je tot 30% korting per ticket.

Toegangsprijzen LEGOLAND 1 dag – 2023

De standaard toegangsprijs voor een bezoek van één dag aan LEGOLAND is 499 DKK (ong. € 67) en de toegangsprijs via de link op Dansk.nl is 349,30 DKK (ong. € 47). Je bespaart dus maximaal 30% per persoon! 

Toegangsprijzen LEGOLAND 2 dagen – 2023

Via deze link koop je toegangskaarten voor 2 dagen met een flinke korting. De toegangsprijs via Dansk.nl voor 2 dagen is 467,60 DKK (ong. € 63) per persoon. Je koopt een 2e dag in dit geval dus voor slechts € 16 extra per persoon! Let op: het ticket voor de 2e dag is geldig binnen 6 (openings)dagen na je eerste bezoek en de normale prijs voor een 2 daags ticket bij LEGOLAND is 668 DKK (ong. € 90)!

Hoe werkt het?

Je bestelt en betaalt de tickets via de link direct en rechtstreeks bij LEGOLAND. De betaling moet met creditcard worden voldaan. Dansk.nl heeft geen invloed op de werking van de link, het bestel- en/of betaalproces. Na je betaling ontvang je een e-mail van LEGOLAND met je tickets.

Verder is het belangrijk om te weten dat er op dit moment alleen tickets voor LEGOLAND verkocht worden met een specifieke datum. Je moet dus vooraf kiezen op welke dag je naar LEGOLAND gaat. Je kunt de tickets via de link ook tijdens je vakantie kopen, zodat je makkelijker een datum kunt prikken.

Bestel hier je tickets voor LEGOLAND:

Belangrijk voor je bezoek aan LEGOLAND

Op dit moment (januari 2023) zijn er geen covid-restricties meer in Denemarken. Ik raad je aan om voor vertrek Dansk.nl in de gaten te houden, ik zal eventuele wijzigingen zo snel mogelijk hier plaatsen. De entreetickets worden op dit moment alleen datum uitgegeven. Dat betekent dat je vooraf een datum van je bezoek moet selecteren (dat gebeurt in het bestelproces). Als je twijfelt over welke dag je naar LEGOLAND wilt, bijvoorbeeld omdat je rekening wilt houden met het weer, dan kan je de tickets ook tijdens je vakantie bestellen, dan ben je altijd voordeliger uit dan aan de kassa! In het bestelproces via de link kan je een datum kiezen.

LEGOLAND in het kort

Het pretpark dat je niet mag missen!

 • Leuk voor alle leeftijden
 • Populairste gezinsattractie in Denemarken
 • Achtbanen, fantasiewerelden en nog veel meer: LEGO!
 • De grootste LEGO winkel ter wereld
 • De grootste 4D bioscoop van Scandinavië
tip van onze Denemarken Specialisten

Bestel je tickets vooraf, dat kan ook online tijdens je vakantie, via deze pagina op Dansk.nl. Je bespaart tot 30% op de entreeprijs én je hoeft niet in de rij voor de kassa!

Marlous

Marlous

Denemarken Specialist

LEGOLAND Billund: eerste LEGOLAND ter wereld

Sinds LEGOLAND Billund in 1968 haar deuren opende, is het pretpark uitgegroeid tot een van de populairste attracties in Denemarken. Het park telt inmiddels meer dan 50 miljoen (!) legoblokjes. Van een mysterieuze wereld vol ruige Vikingen en knappe prinsessen tot spectaculaire achtbanen en een gigantisch aquarium: in LEGOLAND ligt de wereld aan je voeten. Niet voor niets staat LEGOLAND Billund al jaren in de top 3 van leukste attracties voor kinderen in Denemarken.

TIP: koop vooraf je ticket voor LEGOLAND en je bespaart zo tot 30% op de entreeprijs! Je kunt de kaartjes ook nog via mijn link bestellen als je al in Denemarken bent, dan maak je alsnog gebruik van de korting.

LEGOLAND: voor alle leeftijden

LEGOLAND is leuk voor kinderen van alle leeftijden. Voor de allerkleinsten is DUPLO land een waar speelparadijs. Ze kunnen er eindeloos klimmen en klauteren in de speeltuin, de wereld bekijken vanuit het DUPLO reuzenrad, vliegen in een DUPLO vliegtuig of de DUPLO Express pakken voor een treinreis door DUPLO land.

Voor de grotere bezoekers heeft LEGOLAND een paar angstaanjagend leuke attracties. Een draak verslaan als een dappere ridder in het Kasteel, schepen veroveren als een stoere piraat in Piratenland, je ninja skills testen in NINJAGO World: in LEGOLAND doe je het allemaal in één dag. Spectaculaire achtbanen als de Polar X-plorer, de Flying Eagle en de X-treme Racers staan bovendien garant voor héél veel kriebels in je buik.

Daarnaast zijn er eindeloos veel leuke attracties in LEGOLAND die geschikt zijn voor alle leeftijden. Ga op wereldreis in Miniland, ontmoet levensgrote LEGO-olifanten in de LEGO Safari en pak een filmpje in de LEGO Studio’s, de grootste 4D bioscoop van Scandinavië. Of bezoek de pinguïns op Pinguin Bay en ga gillen in het donker in het spookhuis Ghost – The Haunted House. En je rijbewijs halen? Dat kan in LEGOLAND al vanaf 7 jaar!

De beste TIPS voor een bezoek aan LEGOLAND

 • Wees de wachtrijen te slim af en loop direct door naar de attracties achterin het park. De wachtrijen bij Het Kasteel en de X-treme Racers zijn ’s middags vaak het langst. De attracties aan het begin van het park zoals Miniland, de LEGO Trein, LEGO Safari en Ghost – The Haunted House bewaar je gewoon voor het laatst.
 • Tussen 11.30 en 12.30 uur is het meestal nog lekker rustig in de restaurants.
 • Je eigen lunch mee? Bij Pirate Land vind je gezellige picknickbanken.
 • Wandelwagens zijn te huur bij de ingang (ook handig voor je bagage of je picknickmand).
 • Geen zin in die lange rij bij de ijskraam? Ga voor een ijsje in de restaurants Grill House en Saloon in LEGOREDO: hier is meestal geen wachtrij!
 • Je baby mee naar LEGOLAND? In het Babycare Center (in de tunnel tussen Miniland en de Verkeersschool) kun je water koken en flessen en voeding opwarmen. Ook zijn er gratis luiers en er is ruimte om borstvoeding te geven.
 • Speciale dieetwensen? Vraag naar de mogelijkheden in de restaurants. Glutenvrij of vegetarisch is vaak geen probleem.

Openingstijden LEGOLAND

Tijdens openingsdagen is LEGOLAND geopend vanaf 10 uur 's morgens. Alleen in juni, juli en augustus is LEGOLAND elke dag geopend. Vanaf januari tot april is LEGOLAND gesloten. Hieronder lees je op welke dagen LEGOLAND geopend is.

April 2024 geopend op 5 t/m 8 april, 12 t/m 15 april, 19 t/m 22 april, 25 t/m 30 april 2024
Mei 2024 geopend op 1 t/m 13 mei, 16 t/m 20 mei, 23 t/m 27 mei, 30 en 31 mei 2024
Juni 2024 elke dag geopend 
Juli 2024 elke dag geopend 
Augustus 2024 elke dag geopend 
September 2024 geopend op 1 en 2 september, 6 t/m 9 september, 13 t/m 16 september, 20 t/m 23 september, 27 t/m 30 september 2024
Oktober 2024 geopend op 3 t/m 7 oktober, 10 t/m 22 oktober, 25 t/m 28 oktober en 31 oktober 2024
November 2024 geopend op 1 t/m 3 november, 29 en 30 november (winteropening) 2024
December 2024 geopend op 1 december, 6 t/m 8 december, 13 t/m 15 december, 20 t/m 23 december, 27 t/m 31 december (winteropening) 2024

Het is aan te raden vooraf een entreeticket voor LEGOLAND te kopen, zodat je verzekerd bent van je ticket met korting! 

Wijzigingen en typefouten voorbehouden.

Meer over LEGOLAND Billund in Denemarken

Tickets voor LEGOLAND?

Bestel tickets met korting tot 30%: exclusief via Dansk.nl!

Bestel nu jouw tickets voor LEGOLAND

Nieuws in LEGOLAND: LEGO MOVIE World

Op 2021 heeft LEGOLAND de nieuwste attractie geopend: THE LEGO MOVIE World. Je wordt meegenomen in de wereld van Lucy, Emmet en de bouwers, de hoofdpersonages uit de film. Het nieuwe themagebied in LEGOLAND is maar liefst 5.000 m² groot en het is het grootste themagebied van LEGOLAND tot nu toe. In LEGO MOVIE World vind je onder andere Emmets Flying Adventure – Masters of Flight. Het is de eerste zwevende bioscoop van Scandinavië. Terwijl je naar een film kijkt, zweef je rond op Emmets bank. Je zintuigen worden flink geprikkeld, zo blaast de wind door je haren en komt er af een toe een mistbank voorbij. Tijdens de film wordt je meegezogen in het LEGO Movie-universum.

Maar er is meer. Oudere kinderen en volwassenen kunnen in de Apocalypsburg Sky Battle hun eigen vliegtuig besturen en je kunt een vrije val maken in de 12 meter hoge Unikitty Disco Drop – als je een sterke maag hebt tenminste. Verder is er een 10 meter hoge speeltoren met 2 glijbanen en leuke speelactiviteiten. De speeltoren is ontworpen naar het ruimteschip van Benny uit LEGO Movie.

Je vindt LEGO MOVIE World in LEGOLAND achter Knights’ Kingdom en er is zowel een ingang via Adventure Land als via Polar Land.

Meer nieuws over LEGOLAND lees je in mijn blog.

tip van onze Denemarken Specialisten

Wist je dat je in LEGOLAND ook lekker kunt picknicken? Er zijn speciale picknickplaatsen, dus neem lekker je eigen lunch mee! En is je picknickmand te zwaar om te sjouwen? Huur dan een wandelwagen bij de ingang, die zijn ideaal voor het vervoeren van je snacks, jassen en uiteraard ook voor kinderen!

Marlous

Marlous

Denemarken Specialist, Dansk.nl

 • Denemarken Specialist
  sinds 1985
 • De mooiste 'hyggelige'
  plekjes
 • Het leukste reisblog
  over Denemarken
 • VisitDenmark logo
 • LEGOLAND Billund logo

Vakantie nabij LEGOLAND

Boek nu: vakantiehuizen, vakantieparken, hotels en campings nabij LEGOLAND

Zoeken
Marlous Lub met dochter Louise

Op deze plek deel ik mijn grenzeloze liefde voor Denemarken met jullie. Het is geen verrassing dat Denemarken mijn favoriete vakantieland is. Mijn opa en oma begonnen in 1985 hun droom: een eigen reisbureau dat uitgegroeid is tot dé Denemarken Specialist van Nederland. Met Dansk wil ik het verhaal van Denemarken verder vertellen – aan iedereen die het maar horen wil. Vol insider tips, reisinspiratie, droomplekken, routes én de leukste adresjes.

Via Dansk.nl boek je voortaan bij de Deense aanbieder rechtstreeks, je betaalt ook aan hen. Ik help je de vakantieadresjes te vinden. Je betaalt niets extra, maar ik zou het wel heel fijn vinden als je via Dansk.nl reserveert, dan krijg ik namelijk een kleine vergoeding en kan ik leuke tips en inspiratie blijven delen. Wil je meer weten? Lees dan hier mijn hele verhaal.

Vi ses!
Marlous