Ribe - de oudste stad van Denemarken

6760 Ribe, Denemarken

Als oudste stad van Denemarken is Ribe een van de onbetwiste must-sees van West-Jutland. De kleurrijke straatjes staan vol prachtig bewaard gebleven gebouwen. De de For Frue Kirke stamt uit de 12de eeuw en ook het stadhuis gaat al een jaartje of 500 mee. Het maakt Ribe tot een bijzondere plek om rond te struinen en in de geschiedenis van Denemarken te duiken. Wil je alles van Ribe zien? Boek dan je vakantie in Ribe Byferie Resort. Dit vakantiepark is zowel geschikt voor gezinnen als stellen en ligt aan de rand van het centrum. Dus ’s avonds wandel je nog gemakkelijk even naar het centrum voor een echt Deens ijsje met verse wafel van Ribe Isvaflen.

Doen in Ribe

De knusse straatjes van Ribe zitten vol bijzondere boetieks met Deens handwerk, sieraden, aardewerk en kunst. Langs de Ribe Vestera, de rivier die door de stad stroomt, zitten allerlei gezellige terrasjes en restaurants. Ook het grote plein bij Hotel Dagmar is een leuke plek voor een kop koffie. Het beroemde Vaffelhus heeft bovendien gevaarlijk lekkere huisgemaakte wafels met ijs.

Ribe is naast een knus en prachtig stadje ook dé locatie in Denemarken om meer te leren over de Vikingen. In Museum Ribes Vikinger kom je veel meer te weten over de geschiedenis van deze oude Vikingstad. Ook het openluchtmuseum Ribe Vikingecenter is een aanrader. Nergens in Denemarken kom je zó dichtbij de voormalige bewoners van de stad!

Vakantie nabij Ribe

Ribe ligt zo’n 5 kilometer van de Deense Westkust. Daarmee kun je een bezoek aan de stad perfect combineren met een strandvakantie op populaire bestemmingen in West-Jutland als Arrild of het eiland Rømø. Liever nog dichterbij Ribe verblijven? Het gemoedelijke vakantiepark Ribe Byferie ligt op loopafstand van het centrum van de stad. Ook vakantiepark Skærkbæk Ferieby is een populaire keuze voor een vakantie nabij Ribe. Het gezinsvriendelijke vakantiepark ligt zo’n 22 kilometer van de stad.

Openingstijden

Hoewel het Museum Ribes Vikinger wel het hele jaar door geopend is, variëren de openingstijden van veel attracties in Ribe tijdens het laagseizoen (september tot en met mei). Zo is het Ribe Vikingecenter gesloten in de wintermaanden en zijn sommige winkels en restaurants ook beperkt open tijdens deze periode. Veel winkels zijn, zoals op de meeste plekken in Denemarken, op zaterdag alleen in de ochtend geopend.

  • Denemarken Specialist
    sinds 1985
  • Ruim 25.000
    accommodaties
  • VisitDenmark logo
  • LEGOLAND Billund logo
Marlous Lub met dochter Louise

Op deze plek deel ik mijn grenzeloze liefde voor Denemarken met jullie. Het is geen verrassing dat Denemarken mijn favoriete vakantieland is. Mijn opa en oma begonnen in 1985 hun droom: een eigen reisbureau dat uitgegroeid is tot dé Denemarken Specialist van Nederland. Met Dansk wil ik het verhaal van Denemarken verder vertellen – aan iedereen die het maar horen wil. Vol insider tips, reisinspiratie, droomplekken, routes én de leukste adresjes.

Via Dansk.nl boek je voortaan bij de Deense aanbieder rechtstreeks, je betaalt ook aan hen. Ik help je de vakantieadresjes te vinden. Je betaalt niets extra, maar ik zou het wel heel fijn vinden als je via Dansk.nl reserveert, dan krijg ik namelijk een kleine vergoeding en kan ik leuke tips en inspiratie blijven delen. Wil je meer weten? Lees dan hier mijn hele verhaal.

Vi ses!
Marlous