Himmelbjerget - de hoogste 'berg' van het merengebied in Denemarken

Himmelbjerget , 8680 Ry, Denemarken

De Himmelbjerget (hemelberg) is een van de mooiste plekjes in het merengebied van Denemarken. Met een hoogte van 147 meter is dit de hoogste ‘berg’ in Midden-Jutland. De klim ernaar toe is prachtig en het uitzicht op het meer de Julsø is spectaculair.

De Himmelbjerget op

Een leuke manier om de Himmelbjerget te bezoeken is via de rondvaartboot vanuit Ry of Silkeborg. De boot zet je af aan de voet van de berg, waarna je de steile klim omhoog te voet verder kunt maken. Pak je liever de auto? Ook dat kan. De (betaalde) parkeerplaats ligt niet ver van de top.

Op de top van de Himmelbjerget vind je een karakteristieke toren, een speeltuintje en een restaurant. Ook is er volop plek om te picknicken. Bij de lokale VVV kantoren in Ry, Silkeborg en Skanderborg kun je terecht voor meer informatie over wandelroutes in de omgeving van de Himmelbjerget.

Onze tip: doe je de Himmelbjerget met de auto? Volg dan op de terugweg het bordje met ‘Hotel Julsø’. Het complex ligt op een prachtige locatie aan het water.

  • Denemarken Specialist
    sinds 1985
  • Ruim 20.000
    accommodaties
  • VisitDenmark logo
  • LEGOLAND Billund logo
Marlous Lub met dochter Louise

Op deze plek deel ik mijn grenzeloze liefde voor Denemarken met jullie. Het is geen verrassing dat Denemarken mijn favoriete vakantieland is. Mijn opa en oma begonnen in 1985 hun droom: een eigen reisbureau dat uitgegroeid is tot dé Denemarken Specialist van Nederland. Met Dansk wil ik het verhaal van Denemarken verder vertellen – aan iedereen die het maar horen wil. Vol insider tips, reisinspiratie, droomplekken, routes én de leukste adresjes.

Via Dansk.nl boek je voortaan bij de Deense aanbieder rechtstreeks, je betaalt ook aan hen. Ik help je de vakantieadresjes te vinden. Je betaalt niets extra, maar ik zou het wel heel fijn vinden als je via Dansk.nl reserveert, dan krijg ik namelijk een kleine vergoeding en kan ik leuke tips en inspiratie blijven delen. Wil je meer weten? Lees dan hier mijn hele verhaal.

Vi ses!
Marlous