Silkeborg - gezellige stad in het merengebied van Denemarken

8600 Silkeborg, Denemarken

Ga voor een vakantie in Silkeborg en je weet één ding zeker: centraler dan dit kun je niet zitten! Het gezellige stadje ligt in het hart van Midden-Jutland en is omringd door de meren en bossen van het Deense merengebied.

Doen in Silkeborg

Of je nou komt om te vissen, op een rondvaartboot te stappen of simpelweg rond te struinen in het oude centrum, Silkeborg is een highlight tijdens een vakantie in Midden-Jutland. Zodra de zon schijnt, is het in de haven van Silkeborg een komen en gaan van rondvaartboten en kano’s en zitten de terrasjes langs de rivier de Gudenå gezellig vol. Huur hier zelf een kano of motorbootje of ga voor een van die typisch Deense mega-ijsjes bij de kiosk. Of ga een middagje shoppen in het historische centrum van de stad.

Nog meer attracties in en rondom Silkeborg:

 • AQUA Akvarium og Dyrepark Silkeborg (dierentuin en aquarium)
 • Silkeborg Roofvogelshow
 • Silkeborg Museum (regionaal historisch museum)
 • Museum Jorn (CoBrA kunstcollectie met o.a, Asger Jorn)
 • Galerie Moderne (collectie met moderne kunst)

Tip: de haven van Silkeborg is het vertrekpunt van de rondvaartboot de Hjejlen. Deze oudste raderstoomboot ter wereld vaart over de meren naar de Himmelbjerget, het hoogste punt van de regio.

Vakantie in Silkeborg

Silkeborg is een ideale uitvalsbasis om het Deense merengebied te ontdekken. Je kunt er heerlijk wandelen en fietsen door het heuvelachtige landschap (een E-bike of een fiets met versnellingen is aan te raden!). In de bossen liggen bovendien een paar uitdagende mountainbike-trails. Tegelijkertijd heb je de keuze uit talrijke meren met heerlijk zwemwater en prachtige visstekken. En wil je een dagje uit? Zowel Aarhus, de tweede stad van Denemarken, als het wereldberoemde LEGOLAND® liggen in de omgeving.

Op Dansk.nl vind je een gevarieerd aanbod van accommodaties voor een vakantie in Silkeborg. Onder andere de vakantiehuisjes in het nabijgelegen Truust zijn razendpopulair. Wees er dus snel bij!

 • Denemarken Specialist
  sinds 1985
 • Ruim 20.000
  accommodaties
 • VisitDenmark logo
 • LEGOLAND Billund logo
Marlous Lub met dochter Louise

Op deze plek deel ik mijn grenzeloze liefde voor Denemarken met jullie. Het is geen verrassing dat Denemarken mijn favoriete vakantieland is. Mijn opa en oma begonnen in 1985 hun droom: een eigen reisbureau dat uitgegroeid is tot dé Denemarken Specialist van Nederland. Met Dansk wil ik het verhaal van Denemarken verder vertellen – aan iedereen die het maar horen wil. Vol insider tips, reisinspiratie, droomplekken, routes én de leukste adresjes.

Via Dansk.nl boek je voortaan bij de Deense aanbieder rechtstreeks, je betaalt ook aan hen. Ik help je de vakantieadresjes te vinden. Je betaalt niets extra, maar ik zou het wel heel fijn vinden als je via Dansk.nl reserveert, dan krijg ik namelijk een kleine vergoeding en kan ik leuke tips en inspiratie blijven delen. Wil je meer weten? Lees dan hier mijn hele verhaal.

Vi ses!
Marlous