Skanderborg - historische stad in het merengebied van Denemarken

8660 Skanderborg, Denemarken

Skanderborg is een van de mooiste stadjes van Midden-Jutland. Het ligt midden in het Deense merengebied en is omringd door glooiend heuvellandschap, meren en bossen.

Doen in Skanderborg

Skanderborg is een gemoedelijk stadje aan het gelijknamige Skanderborg Meer. Terwijl je in Skanderborg prima kunt winkelen, staat de omliggende natuur garant voor veel actie. Je kunt er goed zwemmen, kanoën, vissen en wandelen. Ieder jaar veranderen de bossen van Skanderborg bovendien in een vrolijk festivalterrein. Tijdens Smukfest, dat in augustus wordt gehouden, zijn er muziekoptredens uit binnen- en buitenland op verschillende podia langs het water (tickets alleen vooraf online te koop).

Vakantie in Skanderborg

Op Dansk.nl vind je een gevarieerd aanbod van vakantiehuisjes rondom Silkeborg. De meeste van deze vakantiewoningen liggen op het platteland net buiten Skanderborg of aan het water. Skanderborg ligt zo’n 35 kilometer van het minstens zo gezellige Silkeborg. Ook Aarhus, de tweede stad van Denemarken, ligt in de buurt (afstand: zo’n 28 km). LEGOLAND® ligt zo’n 80 kilometer verderop en is daarmee ook prima te bereiken voor een dagtrip.

  • Denemarken Specialist
    sinds 1985
  • Ruim 20.000
    accommodaties
  • VisitDenmark logo
  • LEGOLAND Billund logo