Skanderborg - historische stad in het merengebied van Denemarken

8660 Skanderborg, Denemarken

Skanderborg is een van de mooiste stadjes van Midden-Jutland. Het ligt midden in het Deense merengebied en is omringd door glooiend heuvellandschap, meren en bossen.

Doen in Skanderborg

Skanderborg is een gemoedelijk stadje aan het gelijknamige Skanderborg Meer. Terwijl je in Skanderborg prima kunt winkelen, staat de omliggende natuur garant voor veel actie. Je kunt er goed zwemmen, kanoën, vissen en wandelen. Ieder jaar veranderen de bossen van Skanderborg bovendien in een vrolijk festivalterrein. Tijdens Smukfest, dat in augustus wordt gehouden, zijn er muziekoptredens uit binnen- en buitenland op verschillende podia langs het water (tickets alleen vooraf online te koop).

Vakantie in Skanderborg

Op Dansk.nl vind je een gevarieerd aanbod van vakantiehuisjes rondom Silkeborg. De meeste van deze vakantiewoningen liggen op het platteland net buiten Skanderborg of aan het water. Skanderborg ligt zo’n 35 kilometer van het minstens zo gezellige Silkeborg. Ook Aarhus, de tweede stad van Denemarken, ligt in de buurt (afstand: zo’n 28 km). LEGOLAND® ligt zo’n 80 kilometer verderop en is daarmee ook prima te bereiken voor een dagtrip.

  • Denemarken Specialist
    sinds 1985
  • Ruim 25.000
    accommodaties
  • VisitDenmark logo
  • LEGOLAND Billund logo
Marlous Lub met dochter Louise

Op deze plek deel ik mijn grenzeloze liefde voor Denemarken met jullie. Het is geen verrassing dat Denemarken mijn favoriete vakantieland is. Mijn opa en oma begonnen in 1985 hun droom: een eigen reisbureau dat uitgegroeid is tot dé Denemarken Specialist van Nederland. Met Dansk wil ik het verhaal van Denemarken verder vertellen – aan iedereen die het maar horen wil. Vol insider tips, reisinspiratie, droomplekken, routes én de leukste adresjes.

Via Dansk.nl boek je voortaan bij de Deense aanbieder rechtstreeks, je betaalt ook aan hen. Ik help je de vakantieadresjes te vinden. Je betaalt niets extra, maar ik zou het wel heel fijn vinden als je via Dansk.nl reserveert, dan krijg ik namelijk een kleine vergoeding en kan ik leuke tips en inspiratie blijven delen. Wil je meer weten? Lees dan hier mijn hele verhaal.

Vi ses!
Marlous