Hvide Sande - havenstadje tussen het Ringkøbing Fjord en de Noordzee van Denemarken

6960 Hvide Sande, Denemarken

Hvide Sande is een havenstadje aan de Deense Westkust. De populaire vakantiebestemming is letterlijk omringd door water: het ligt precies op de doorgang van het Ringkøbing Fjord naar de Noordzee.

Doen in Hvide Sande

De brede zandstranden en de hoge duinen maken Hvide Sande tot een heerlijke vakantiebestemming in Denemarken. Terwijl het water van het Ringkøbing Fjord relatief rustig en ondiep zwemwater biedt, kun je in de meer onstuimige Noordzee juist terecht voor indrukwekkend hoge golven. In de (kite-)surfschool aan de oever van het RIngkøbing Fjord kun je surflessen volgen op alle niveau’s.

De haven van Hvide Sande is een gemoedelijke plek met een paar van de lekkerste visrestaurants van de omgeving. Vis wordt hier vaak direct van de kotter ingekocht: verser kan bijna niet! Ook voor sportvissers is dit een leuke locatie. Je kunt er vissen vanaf de pier en de kade of meevaren op een van de kotters. Hvide Sande is ook de locatie van het jaarlijkse Haringfestival, dat meestal in het laatste weekend van april wordt gehouden.

Vakantie in Hvide Sande

Hvide Sande ligt in West-Jutland, niet ver van andere leuke kustplaatsen als Søndervig (afstand: zo’n 12 km)en Nymindegab (afstand: zo’n 24 km). Op Dansk.nl vind je een groot aanbod van vakantiehuizen op de smalle landtong tussen het Ringkøbing Fjord en de Noordzee. Vooral tijdens de zomermaanden is een vakantie in Hvide Sande razend populair. Het kleine centrum vol leuke winkeltjes is dan extra gezellig en de terrasjes zitten vol vakantiegangers uit Denemarken en daarbuiten.

  • Denemarken Specialist
    sinds 1985
  • Ruim 20.000
    accommodaties
  • VisitDenmark logo
  • LEGOLAND Billund logo
Marlous Lub met dochter Louise

Op deze plek deel ik mijn grenzeloze liefde voor Denemarken met jullie. Het is geen verrassing dat Denemarken mijn favoriete vakantieland is. Mijn opa en oma begonnen in 1985 hun droom: een eigen reisbureau dat uitgegroeid is tot dé Denemarken Specialist van Nederland. Met Dansk wil ik het verhaal van Denemarken verder vertellen – aan iedereen die het maar horen wil. Vol insider tips, reisinspiratie, droomplekken, routes én de leukste adresjes.

Via Dansk.nl boek je voortaan bij de Deense aanbieder rechtstreeks, je betaalt ook aan hen. Ik help je de vakantieadresjes te vinden. Je betaalt niets extra, maar ik zou het wel heel fijn vinden als je via Dansk.nl reserveert, dan krijg ik namelijk een kleine vergoeding en kan ik leuke tips en inspiratie blijven delen. Wil je meer weten? Lees dan hier mijn hele verhaal.

Vi ses!
Marlous