Hvide Sande - havenstadje tussen het Ringkøbing Fjord en de Noordzee van Denemarken

6960 Hvide Sande, Denemarken

Hvide Sande is een havenstadje aan de Deense Westkust. De populaire vakantiebestemming is letterlijk omringd door water: het ligt precies op de doorgang van het Ringkøbing Fjord naar de Noordzee.

Doen in Hvide Sande

De brede zandstranden en de hoge duinen maken Hvide Sande tot een heerlijke vakantiebestemming in Denemarken. Terwijl het water van het Ringkøbing Fjord relatief rustig en ondiep zwemwater biedt, kun je in de meer onstuimige Noordzee juist terecht voor indrukwekkend hoge golven. In de (kite-)surfschool aan de oever van het RIngkøbing Fjord kun je surflessen volgen op alle niveau’s.

De haven van Hvide Sande is een gemoedelijke plek met een paar van de lekkerste visrestaurants van de omgeving. Vis wordt hier vaak direct van de kotter ingekocht: verser kan bijna niet! Ook voor sportvissers is dit een leuke locatie. Je kunt er vissen vanaf de pier en de kade of meevaren op een van de kotters. Hvide Sande is ook de locatie van het jaarlijkse Haringfestival, dat meestal in het laatste weekend van april wordt gehouden.

Vakantie in Hvide Sande

Hvide Sande ligt in West-Jutland, niet ver van andere leuke kustplaatsen als Søndervig (afstand: zo’n 12 km)en Nymindegab (afstand: zo’n 24 km). Op Dansk.nl vind je een groot aanbod van vakantiehuizen op de smalle landtong tussen het Ringkøbing Fjord en de Noordzee. Vooral tijdens de zomermaanden is een vakantie in Hvide Sande razend populair. Het kleine centrum vol leuke winkeltjes is dan extra gezellig en de terrasjes zitten vol vakantiegangers uit Denemarken en daarbuiten.

  • Denemarken Specialist
    sinds 1985
  • Ruim 20.000
    accommodaties
  • VisitDenmark logo
  • LEGOLAND Billund logo