Nymindegab - strand

6830 Nymindegab, Denemarken

Er is één hele goed reden om Nymindegab te bezoeken: het zandstrand is hier maar liefst 100 meter breed! Het voormalige vissersdorp in Zuid-Denemarken is een populaire bestemming voor een strandvakantie.

Vakantie in Nymindegab

Nymindegab ligt aan de Westkust en is een echt vakantiedorp. Er is een supermarkt, een bakkerij en je zit er midden in de natuur. Het stand is omringd door hoge duinen.

Nymindegab ligt in de buurt van een paar van die andere populaire zandstranden in West-Jutland als Hvide Sande en Henne Strand. Ook kun je vanaf hier leuke dagjes uit maken. Het unieke Nationaal Park de Waddenzee is goed te bereiken en ook populaire attracties als LEGOLAND en het Ribe Vikingecenter liggen op een prima afstand voor een dagtrip (afstand: allebei zo’n 70 km).

Let op: hoewel het strand van Nymindegab heerlijk breed is, is je auto hier niet welkom. Wil je dat typisch Deense ritje over het strand beleven? Ga dan voor een dagtrip naar het Waddeneiland Rømø. De zandstranden zijn hier zo niet nóg breder!

  • Denemarken Specialist
    sinds 1985
  • Ruim 20.000
    accommodaties
  • VisitDenmark logo
  • LEGOLAND Billund logo
Marlous Lub met dochter Louise

Op deze plek deel ik mijn grenzeloze liefde voor Denemarken met jullie. Het is geen verrassing dat Denemarken mijn favoriete vakantieland is. Mijn opa en oma begonnen in 1985 hun droom: een eigen reisbureau dat uitgegroeid is tot dé Denemarken Specialist van Nederland. Met Dansk wil ik het verhaal van Denemarken verder vertellen – aan iedereen die het maar horen wil. Vol insider tips, reisinspiratie, droomplekken, routes én de leukste adresjes.

Via Dansk.nl boek je voortaan bij de Deense aanbieder rechtstreeks, je betaalt ook aan hen. Ik help je de vakantieadresjes te vinden. Je betaalt niets extra, maar ik zou het wel heel fijn vinden als je via Dansk.nl reserveert, dan krijg ik namelijk een kleine vergoeding en kan ik leuke tips en inspiratie blijven delen. Wil je meer weten? Lees dan hier mijn hele verhaal.

Vi ses!
Marlous