Knuthenborg Safaripark - safari op het grootste landgoed van Denemarken

Knuthenborg Allé, 4930 Maribo, Denemarken

Het Knuthenborg Safaripark is een unieke dierentuin op het eiland Lolland. Het grote park heeft zo’n 40 diersoorten en ligt op een prachtig landgoed aan het water.

Doen in Knuthenborg Safaripark

Het grootste landgoed van Denemarken, het grootste safaripark van Noord-Europa, de grootste natuurspeelplaats van Denemarken: Knuthenborg Safaripark is behalve avontuurlijk ook simpelweg gigantisch. Het dierenpark van 400 hectare heeft onder andere een bos vol aapjes, een tijgerpark, een grote volière en een bomentuin. In het safaripark vind je de meest exotische dieren. Giraffes, neushoorns, zebra’s, kamelen: je kunt ze allemaal komen bekijken. Met de safaribus of vanaf je eigen achterbank.

Daarnaast heeft Knuthenborg Safaripark een paar wel heel bijzondere bewoners: loop het dinobos in en sta oog en oog met levensgrote dinosaurussen! Nergens anders in Denemarken kun je zulke ‘levensechte’ dino’s tegen het lijf lopen als hier. Smaakt dat naar meer? Vanaf 2019 is het mogelijk om te overnachten in het Knuthenborg Safaripark. Check de website van het park voor meer informatie over de safaritenten.

Vakantie nabij Knuthenborg Safaripark

Knuthenborg Safaripark ligt in Maribo op het eiland Lolland. Doordat het eiland via een bruggen verbonden is met de buureilanden, is het Safaripark prima te bereiken vanaf een vakantieadres op Falster, Møn of de zuidkust van Sjælland. Het populaire Vakantiepark Lalandia Rødby ligt zo’n 25 kilometer verderop. Ook vanaf Marielyst, een van de gezelligste badplaatsen van Falster, is het Knuthenborg Safaripark goed te bereiken voor een dagtrip.

Openingstijden Knuthenborg Safaripark

Het Knuthenborg Safaripark is gesloten tijdens de wintermaanden. Tijdens het hoogseizoen is het park elke dag geopend. Check altijd even de actuele informatie op de website voordat je jouw dagtrip gaat maken.

 • Gespecialiseerd
  sinds 1985
 • Ruim 30.000
  accommodaties
 • ANVR - Ondernemers in reizen
 • Stichting Garantiefonds Reisgelden
 • Calamiteiten fonds
 • VisitDenmark logo
 • LEGOLAND Billund logo