Strand - Marielyst

4873, Denemarken

Marielyst staat al jaren te boek als een van de allermooiste stranden van de Oost-Deense eilanden. Volgens sommige toplijstjes is het zijdezachte, witte zandstrand zelfs het allerbeste strand van het hele land. Bepaald geen verkeerde locatie, dus, voor een strandvakantie in Denemarken!

Vakantie in Marielyst

Zodra de zon schijnt, verandert het kleine Marielyst in een bruisende badplaats vol terrasjes, strandgasten en gezellige activiteiten. Het 20 kilometer lange zandstrand maakt Marielyst een toplocatie voor een stranddag op Lolland-Falster. Tegelijkertijd heeft Marielyst een gezellig centrum vol winkels, restaurants, cafés en liggen er meerdere hotels en een groot aanbod van vakantiehuizen in de omgeving. Ook leuk: het lokale Golf & Fun Park heeft een van de grootste midgetgolfbanen van heel Europa.

Marielyst ligt in het zuidelijke punt van Lolland-Falster. Doordat de Oost-Deense eilanden via bruggen met elkaar verbonden zijn, is Marielyst prima te bereiken vanaf plaatsen als Maribo of Stege (Møn). Dit betekent dat je ook leuke dagtrips kunt maken vanaf een vakantiehuis in Marielyst. Het Knuthenborg Safaripark, het zwemparadijs van Lalandia Rødby en Krokodille Zoo liggen allemaal op nog geen uur rijden van Marielyst.

  • Denemarken Specialist
    sinds 1985
  • Ruim 20.000
    accommodaties
  • VisitDenmark logo
  • LEGOLAND Billund logo
Marlous Lub met dochter Louise

Op deze plek deel ik mijn grenzeloze liefde voor Denemarken met jullie. Het is geen verrassing dat Denemarken mijn favoriete vakantieland is. Mijn opa en oma begonnen in 1985 hun droom: een eigen reisbureau dat uitgegroeid is tot dé Denemarken Specialist van Nederland. Met Dansk wil ik het verhaal van Denemarken verder vertellen – aan iedereen die het maar horen wil. Vol insider tips, reisinspiratie, droomplekken, routes én de leukste adresjes.

Via Dansk.nl boek je voortaan bij de Deense aanbieder rechtstreeks, je betaalt ook aan hen. Ik help je de vakantieadresjes te vinden. Je betaalt niets extra, maar ik zou het wel heel fijn vinden als je via Dansk.nl reserveert, dan krijg ik namelijk een kleine vergoeding en kan ik leuke tips en inspiratie blijven delen. Wil je meer weten? Lees dan hier mijn hele verhaal.

Vi ses!
Marlous