Krijtrotsen Møn / Møns Klint

4971 Borre, Denemarken

De krijtrotsen van Møn, ook wel Møns Klint genoemd, zijn de hoogste en langste krijtrotsen van Denemarken. Maar het zijn niet alleen de afmetingen die de rotsen tot een van de populairste topattracties van Denemarken maken. Møns Klint is een unieke plek voor een strandwandeling: grote kans dat je stuit op de mooiste fossielen en schelpen!

Doen bij Møns Klint

De krijtrotsen van Møn zijn zo’n 8 kilometer lang en een van de meest bijzondere natuurverschijnselen van Denemarken. Jaarlijks komen duizenden toeristen uit binnen- en buitenland om de lange trap naar het kiezelstrand af te dalen. Bij het Geocenter Møns Klint kun je veel meer leren over de omgeving en de geschiedenis van deze bijzondere plek.

Vakantie in de buurt van Møns Klint

De krijtrotsen van Møn zijn goed te bereiken tijdens een vakantie in de regio Sjælland, Lolland-Falster en Møn. De eilandengroep is handig verbonden via bruggen, zodat je een bezoek aan Møns Klint ook prima kunt doen als dagtrip vanaf je vakantiewoning op Sjælland of Lolland-Falster.

  • Denemarken Specialist
    sinds 1985
  • Ruim 20.000
    accommodaties
  • VisitDenmark logo
  • LEGOLAND Billund logo
Marlous Lub met dochter Louise

Op deze plek deel ik mijn grenzeloze liefde voor Denemarken met jullie. Het is geen verrassing dat Denemarken mijn favoriete vakantieland is. Mijn opa en oma begonnen in 1985 hun droom: een eigen reisbureau dat uitgegroeid is tot dé Denemarken Specialist van Nederland. Met Dansk wil ik het verhaal van Denemarken verder vertellen – aan iedereen die het maar horen wil. Vol insider tips, reisinspiratie, droomplekken, routes én de leukste adresjes.

Via Dansk.nl boek je voortaan bij de Deense aanbieder rechtstreeks, je betaalt ook aan hen. Ik help je de vakantieadresjes te vinden. Je betaalt niets extra, maar ik zou het wel heel fijn vinden als je via Dansk.nl reserveert, dan krijg ik namelijk een kleine vergoeding en kan ik leuke tips en inspiratie blijven delen. Wil je meer weten? Lees dan hier mijn hele verhaal.

Vi ses!
Marlous