Lønstrup - idyllisch vissersplaatsje in het noorden van Denemarken

9800 Lonstrup, Denemarken

Lønstrup ligt in het noordelijke punt van West-Jutland en is gezellige uitvalsbasis voor een strandvakantie in Denemarken. Het oude vissersplaatsje ligt recht aan zee en is omringd door een glooiend duinlandschap.

Doen in Lønstrup

Zandstranden, historische straatjes, galeries, terrasjes, winkels: Lønstrup heeft alles wat je zou verwachten van een vakantiedorp in Denemarken. Tijdens een vakantie in Lønstrup heb je dan ook het beste van twee werelden: de rust en de ruimte van het uitgestrekte landschap EN de gezelligheid van een karakteristiek Deens vakantiedorp. Tel daar een hele berg verse vis bij op en je weet dat je helemaal goed zit voor een zomerse vakantiedag!

De hoofdstraat van Lønstrup loopt recht naar zee en barst van de karakteristieke Deense huisjes. Hier vind je behalve bijzondere galeries ook een glasblazerij, pottenbakkerijen en sieradenwinkels.

Tip: houd je van verse vis? Vraag een van de lokale vissers of ze iets in de aanbieding hebben! Sowieso is het een prachtig gezicht om de boten terug te zien komen met hun vangst van de dag.

Vakantie in Lønstrup

Lønstrup ligt aan de Westkust van Denemarken, zo’n 60 kilometer ten noorden van Aalborg. Het is een ideale bestemming voor natuurliefhebbers. Je zit hier niet alleen midden in het spectaculaire duinlandschap, ook het achterland vol fietsroutes ligt binnen handbereik.

Tegelijkertijd kun je vanuit Lønstrup bijzondere uitstapjes maken in Noord-Jutland. De gigantische duinen van Rubjerg Knude liggen nog geen 4 kilometer verderop en ook het gezellige Løkken (afstand: zo’n 16 km) en de badplaats Blokhus (afstand: zo’n 35 km) liggen in de buurt.

Op Dansk.nl vind je een groot aanbod van accommodaties voor een vakantie in Lønstrup. De meeste vakantiehuizen liggen dichtbij zee, ten midden van het duinlandschap of op een van de kliffen.

  • Denemarken Specialist
    sinds 1985
  • Ruim 20.000
    accommodaties
  • VisitDenmark logo
  • LEGOLAND Billund logo
Marlous Lub met dochter Louise

Op deze plek deel ik mijn grenzeloze liefde voor Denemarken met jullie. Het is geen verrassing dat Denemarken mijn favoriete vakantieland is. Mijn opa en oma begonnen in 1985 hun droom: een eigen reisbureau dat uitgegroeid is tot dé Denemarken Specialist van Nederland. Met Dansk wil ik het verhaal van Denemarken verder vertellen – aan iedereen die het maar horen wil. Vol insider tips, reisinspiratie, droomplekken, routes én de leukste adresjes.

Via Dansk.nl boek je voortaan bij de Deense aanbieder rechtstreeks, je betaalt ook aan hen. Ik help je de vakantieadresjes te vinden. Je betaalt niets extra, maar ik zou het wel heel fijn vinden als je via Dansk.nl reserveert, dan krijg ik namelijk een kleine vergoeding en kan ik leuke tips en inspiratie blijven delen. Wil je meer weten? Lees dan hier mijn hele verhaal.

Vi ses!
Marlous