Lønstrup - idyllisch vissersplaatsje in het noorden van Denemarken

9800 Lonstrup, Denemarken

Lønstrup ligt in het noordelijke punt van West-Jutland en is gezellige uitvalsbasis voor een strandvakantie in Denemarken. Het oude vissersplaatsje ligt recht aan zee en is omringd door een glooiend duinlandschap.

Doen in Lønstrup

Zandstranden, historische straatjes, galeries, terrasjes, winkels: Lønstrup heeft alles wat je zou verwachten van een vakantiedorp in Denemarken. Tijdens een vakantie in Lønstrup heb je dan ook het beste van twee werelden: de rust en de ruimte van het uitgestrekte landschap EN de gezelligheid van een karakteristiek Deens vakantiedorp. Tel daar een hele berg verse vis bij op en je weet dat je helemaal goed zit voor een zomerse vakantiedag!

De hoofdstraat van Lønstrup loopt recht naar zee en barst van de karakteristieke Deense huisjes. Hier vind je behalve bijzondere galeries ook een glasblazerij, pottenbakkerijen en sieradenwinkels.

Tip: houd je van verse vis? Vraag een van de lokale vissers of ze iets in de aanbieding hebben! Sowieso is het een prachtig gezicht om de boten terug te zien komen met hun vangst van de dag.

Vakantie in Lønstrup

Lønstrup ligt aan de Westkust van Denemarken, zo’n 60 kilometer ten noorden van Aalborg. Het is een ideale bestemming voor natuurliefhebbers. Je zit hier niet alleen midden in het spectaculaire duinlandschap, ook het achterland vol fietsroutes ligt binnen handbereik.

Tegelijkertijd kun je vanuit Lønstrup bijzondere uitstapjes maken in Noord-Jutland. De gigantische duinen van Rubjerg Knude liggen nog geen 4 kilometer verderop en ook het gezellige Løkken (afstand: zo’n 16 km) en de badplaats Blokhus (afstand: zo’n 35 km) liggen in de buurt.

Op Dansk.nl vind je een groot aanbod van accommodaties voor een vakantie in Lønstrup. De meeste vakantiehuizen liggen dichtbij zee, ten midden van het duinlandschap of op een van de kliffen.

  • Denemarken Specialist
    sinds 1985
  • Ruim 20.000
    accommodaties
  • VisitDenmark logo
  • LEGOLAND Billund logo