Nationaal Park Waddenzee - uniek natuurgebied in Zuid-Denemarken

Nationalpark Vadehavet, Havnebyvej, Rømø, Denmark

Nationaal Park Waddenzee strekt zich uit langs de Westkust van Jutland. Het natuurgebied bestaat uit meerdere eilanden, waddengebieden en zandduinen en is een uniek stukje van Zuid-Denemarken. Sinds kort prijkt Nationaal Park Waddenzee zelfs op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Doen in Nationaal Park Waddenzee

Nationaal Park Waddenzee is een van de mooiste locaties in West-Jutland voor een strandwandeling of een fietstocht. Met een grootte van maar liefst 146.000 hectare is het bovendien het grootste Nationaal Park van Denemarken. Je kunt er waddenlopen, zeehonden spotten of meegaan op krabbetjesjacht.

Ook vogelspotters zitten goed in Nationaal Park Waddenzee. Meer dan 10 miljoen vogels gebruiken het waddengebied jaarlijks als rustplaats tijdens hun trek van en naar het zuiden. De spreeuwen doen dit vaak zó massaal, dat de lucht letterlijk zwart ziet van de vogels. Deze ‘zwarte zon’ (sorte sol) is een van de meest spectaculaire natuurverschijnselen in Denemarken.

Bezoekerscentrum Nationaal Park Waddenzee

Een handig punt om je verkenningstocht van Nationaal Park Waddenzee te starten is het Bezoekerscentrum Vadehavscentret in Ribe. Hier vind je allerlei achtergrondinformatie, kun je excursies boeken of meerijden op de populaire tractorbus naar het Waddeneiland Mandø.

  • Denemarken Specialist
    sinds 1985
  • Ruim 25.000
    accommodaties
  • VisitDenmark logo
  • LEGOLAND Billund logo
Marlous Lub met dochter Louise

Op deze plek deel ik mijn grenzeloze liefde voor Denemarken met jullie. Het is geen verrassing dat Denemarken mijn favoriete vakantieland is. Mijn opa en oma begonnen in 1985 hun droom: een eigen reisbureau dat uitgegroeid is tot dé Denemarken Specialist van Nederland. Met Dansk wil ik het verhaal van Denemarken verder vertellen – aan iedereen die het maar horen wil. Vol insider tips, reisinspiratie, droomplekken, routes én de leukste adresjes.

Via Dansk.nl boek je voortaan bij de Deense aanbieder rechtstreeks, je betaalt ook aan hen. Ik help je de vakantieadresjes te vinden. Je betaalt niets extra, maar ik zou het wel heel fijn vinden als je via Dansk.nl reserveert, dan krijg ik namelijk een kleine vergoeding en kan ik leuke tips en inspiratie blijven delen. Wil je meer weten? Lees dan hier mijn hele verhaal.

Vi ses!
Marlous