Mandøbussen - de bus naar het waddeneiland Mandø in Denemarken

Okholmvej 5, V. Vedsted, 6760 Ribe, Denemarken

De unieke natuur van Nationaal Park de Waddenzee ervaren? Pak de bus naar het waddeneiland Mandø en rijd dwars door dit UNESCO gebied! De mandøbussen vertrekt vanaf Ribe als het tij laag is. Alleen dan kan het gevaarte (een tractor met een comfortabele en overdekte ‘bus’) over de bodem van de Waddenzee rijden.

Onderweg kun je genieten van de zee, de natuur en de vele vogels in het uitgestrekte natuurgebied. Met een beetje geluk ontmoet je zelfs een paar zeehonden! En Mandø zelf? Het gemoedelijke eilandje is een leuke locatie voor een strandwandeling, een picknick of een praatje met een van de 40 vaste bewoners.

Vakantie nabij Mandø

Vanaf populaire vakantiegebieden in West-Jutland als Skærbæk en Ribe stap je gemakkelijk op de Mandøbussen. Nog meer genieten van de Waddenzee tijdens je vakantie in Zuid-Denemarken? Behalve het kleine Mandø, zijn ook de eilanden Rømø en Fanø bijzondere bestemmingen. Het Vadehavscentret, het bezoekerscentrum van Nationaal Park de Waddenzee, is een goed startpunt voor jouw ontdekkingstocht door dit UNESCO natuurgebied. Het bezoekerscentrum biedt excursies en heeft veel informatie over de omgeving en haar (onderwater)bewoners.

Vertrektijden van de Mandøbussen

Op de website van de Mandøbussen vind je meer praktische informatie over de vertrektijden, prijzen en de toegankelijkheid voor rolstoelgebruikers.

  • Denemarken Specialist
    sinds 1985
  • Ruim 20.000
    accommodaties
  • VisitDenmark logo
  • LEGOLAND Billund logo
Marlous Lub met dochter Louise

Op deze plek deel ik mijn grenzeloze liefde voor Denemarken met jullie. Het is geen verrassing dat Denemarken mijn favoriete vakantieland is. Mijn opa en oma begonnen in 1985 hun droom: een eigen reisbureau dat uitgegroeid is tot dé Denemarken Specialist van Nederland. Met Dansk wil ik het verhaal van Denemarken verder vertellen – aan iedereen die het maar horen wil. Vol insider tips, reisinspiratie, droomplekken, routes én de leukste adresjes.

Via Dansk.nl boek je voortaan bij de Deense aanbieder rechtstreeks, je betaalt ook aan hen. Ik help je de vakantieadresjes te vinden. Je betaalt niets extra, maar ik zou het wel heel fijn vinden als je via Dansk.nl reserveert, dan krijg ik namelijk een kleine vergoeding en kan ik leuke tips en inspiratie blijven delen. Wil je meer weten? Lees dan hier mijn hele verhaal.

Vi ses!
Marlous