Vadehavcenter

Vadehavscentret - het bezoekerscentrum van Nationaal park de Waddenzee

Okholmvej 5, V. Vedsted, 6760 Ribe, Denemarken

Het Vadehavscentret (Waddenzeecentrum) is een ideaal startpunt van je bezoek aan Nationaal Park de Waddenzee in West-Jutland. Het bezoekerscentrum heeft een tentoonstelling over de ruige omstandigheden in dit unieke natuurgebied en je kunt er alles leren over de onderwaterbewoners van dit stuk UNESCO Werelderfgoed. Ook kom je er alles te weten over de ‘zwarte zon’, het beroemde natuurfenomeen waarbij de lucht letterlijk zwart ziet van de trekvogels.

Het Vadehavscentret is een bijzondere plek voor het hele gezin. Ga op krabbetjesjacht of leer hoe je jouw eigen stormvloed maakt. Tijdens de Deense schoolvakanties worden er bovendien allerlei leuke activiteiten georganiseerd voor kinderen (in het Deens, Engels en/of Duits).

Bovendien is het Vadehavscentret hét startpunt om erop uit te gaan in Nationale Park de Waddenzee. Ga op pad met een professionele natuurgids, doe een oestersafari of ga mee op een van de zeehondentochten. Ook de populaire bus naar het eiland Mandø vertrekt vanaf het bezoekerscentrum.

Voor actuele openingstijden en een overzicht van alle activiteiten, check de website van het Vadehavscentret.

Locatie Vadehavscentret

Het Vadehavscentret ligt zo’n 12 kilometer buiten Ribe, de oudste stad van Denemarken. Daarmee kun je het Vadehavscentret goed bezoeken tijdens een strandvakantie op populaire locaties aan de Westkust als Arrild of Rømø. Ook vanuit gezinsvriendelijke vakantieparken nabij Ribe zoals het Ribe Byferie en Skærbæk Ferieby  is het Vadehavscentret goed bereikbaar.

  • Denemarken Specialist
    sinds 1985
  • Ruim 20.000
    accommodaties
  • VisitDenmark logo
  • LEGOLAND Billund logo
Marlous Lub met dochter Louise

Op deze plek deel ik mijn grenzeloze liefde voor Denemarken met jullie. Het is geen verrassing dat Denemarken mijn favoriete vakantieland is. Mijn opa en oma begonnen in 1985 hun droom: een eigen reisbureau dat uitgegroeid is tot dé Denemarken Specialist van Nederland. Met Dansk wil ik het verhaal van Denemarken verder vertellen – aan iedereen die het maar horen wil. Vol insider tips, reisinspiratie, droomplekken, routes én de leukste adresjes.

Via Dansk.nl boek je voortaan bij de Deense aanbieder rechtstreeks, je betaalt ook aan hen. Ik help je de vakantieadresjes te vinden. Je betaalt niets extra, maar ik zou het wel heel fijn vinden als je via Dansk.nl reserveert, dan krijg ik namelijk een kleine vergoeding en kan ik leuke tips en inspiratie blijven delen. Wil je meer weten? Lees dan hier mijn hele verhaal.

Vi ses!
Marlous