Strand - Nysted

4880 Nysted, Denemarken

Nysted is een zandstrand op de Oost-Deense eilanden. Het oude handelsstadje ligt aan de oostkant van Lolland-Falster, niet ver van de haven van Rødby.

Doen in Nysted

Reis je met de veerboot naar Denemarken vanaf het Duitse Puttgarden, dan is Nysted een prima eerste stop. Het stadje ligt dichtbij de haven van Rødby – waar de veerboot aan land komt – en heeft een prima strand. Het voormalige koopmansstadje is tegelijkertijd mooi bewaard gebleven. Het piepkleine centrum barst van de oude huisjes en ook de vuurtoren is een lokale trots.

Nysted ligt zo’n 25 kilometer ten zuidoosten van het populaire Maribo. Ook andere attracties op Lolland-Falster, zoals Knuthenborg Safaripark en Lalandia Rødby, zijn prima te bereiken vanaf Nysted.

  • Denemarken Specialist
    sinds 1985
  • Ruim 20.000
    accommodaties
  • VisitDenmark logo
  • LEGOLAND Billund logo
Marlous Lub met dochter Louise

Op deze plek deel ik mijn grenzeloze liefde voor Denemarken met jullie. Het is geen verrassing dat Denemarken mijn favoriete vakantieland is. Mijn opa en oma begonnen in 1985 hun droom: een eigen reisbureau dat uitgegroeid is tot dé Denemarken Specialist van Nederland. Met Dansk wil ik het verhaal van Denemarken verder vertellen – aan iedereen die het maar horen wil. Vol insider tips, reisinspiratie, droomplekken, routes én de leukste adresjes.

Via Dansk.nl boek je voortaan bij de Deense aanbieder rechtstreeks, je betaalt ook aan hen. Ik help je de vakantieadresjes te vinden. Je betaalt niets extra, maar ik zou het wel heel fijn vinden als je via Dansk.nl reserveert, dan krijg ik namelijk een kleine vergoeding en kan ik leuke tips en inspiratie blijven delen. Wil je meer weten? Lees dan hier mijn hele verhaal.

Vi ses!
Marlous