Svendborg - historische havenstad op Funen

Svendborg, Denmark

Svendborg is een oude havenstad aan de zuidkust van Funen. Het centrum is meer dan 750 jaar oud en in de haven is het nog altijd een komen en gaan van vissersboten.

Vakantie in Svendborg

Het historische Svendborg is een goede startplek om dit gedeelte van Zuid-Denemarken te verkennen. Je kunt vanaf hier de veerboot nemen naar Ærø of een van de andere piepkleine eilandjes langs de kust. Ook het Valdemars Slot op het buureiland Tåsinge is een bezoek waard. Dit eiland is via een brug verbonden met Svendborg.

  • Denemarken Specialist
    sinds 1985
  • Ruim 20.000
    accommodaties
  • VisitDenmark logo
  • LEGOLAND Billund logo
Marlous Lub met dochter Louise

Op deze plek deel ik mijn grenzeloze liefde voor Denemarken met jullie. Het is geen verrassing dat Denemarken mijn favoriete vakantieland is. Mijn opa en oma begonnen in 1985 hun droom: een eigen reisbureau dat uitgegroeid is tot dé Denemarken Specialist van Nederland. Met Dansk wil ik het verhaal van Denemarken verder vertellen – aan iedereen die het maar horen wil. Vol insider tips, reisinspiratie, droomplekken, routes én de leukste adresjes.

Via Dansk.nl boek je voortaan bij de Deense aanbieder rechtstreeks, je betaalt ook aan hen. Ik help je de vakantieadresjes te vinden. Je betaalt niets extra, maar ik zou het wel heel fijn vinden als je via Dansk.nl reserveert, dan krijg ik namelijk een kleine vergoeding en kan ik leuke tips en inspiratie blijven delen. Wil je meer weten? Lees dan hier mijn hele verhaal.

Vi ses!
Marlous