Vikingemuseet Ladby - Vikingmuseum op Funen

5300, Denemarken

Het Vikingemuseet Ladby is een historisch museum aan de noordkust van Funen. Het museum staat op de plek waar het best bewaarde Vikingschip van Denemarken werd gevonden. Behalve deze unieke opgraving zijn er allerlei objecten te zien uit de Vikingentijd en is er volop ruimte om te spelen en te klimmen. Een toegankelijk museum voor jong en oud!

Bezoek aan het Vikingemuseet Ladby

Sinds een boer per ongeluk op het Ladby Vikingschip stuitte, is Kerteminde een unieke locatie voor Vikingliefhebbers. Nergens anders ter wereld werd zo’n compleet Vikingschip aangetroffen. Het 1.000 jaar oude schip ligt nog altijd op haar vindplaats aan de Funse noordkust, zo’n 5 kilometer vanaf het centrum van Kerteminde. Het is een groen en heuvelachtig gebied. Voor kinderen zijn er speciale Vikingschip-karren aanwezig zodat ze het heuvelachtige gebied niet helemaal zelf hoeven te trotseren. Het Vikingemuseet Ladby is tevens rolstoelvriendelijk.

Check voordat je jouw bezoek aan het Vikingemuseet Ladby plant de exacte openingstijden op hun website. Het Vikingemuseet Ladby is namelijk niet het hele jaar te bezoeken.

  • Denemarken Specialist
    sinds 1985
  • Ruim 20.000
    accommodaties
  • VisitDenmark logo
  • LEGOLAND Billund logo
Marlous Lub met dochter Louise

Op deze plek deel ik mijn grenzeloze liefde voor Denemarken met jullie. Het is geen verrassing dat Denemarken mijn favoriete vakantieland is. Mijn opa en oma begonnen in 1985 hun droom: een eigen reisbureau dat uitgegroeid is tot dé Denemarken Specialist van Nederland. Met Dansk wil ik het verhaal van Denemarken verder vertellen – aan iedereen die het maar horen wil. Vol insider tips, reisinspiratie, droomplekken, routes én de leukste adresjes.

Via Dansk.nl boek je voortaan bij de Deense aanbieder rechtstreeks, je betaalt ook aan hen. Ik help je de vakantieadresjes te vinden. Je betaalt niets extra, maar ik zou het wel heel fijn vinden als je via Dansk.nl reserveert, dan krijg ik namelijk een kleine vergoeding en kan ik leuke tips en inspiratie blijven delen. Wil je meer weten? Lees dan hier mijn hele verhaal.

Vi ses!
Marlous