Ajstrup Strand - vakantiegebied nabij Aarhus in Denemarken

8340 Ajstrup Strand, Denemarken

Ajstrup Strand is een vakantiegebied in Oost-Jutland. Met zowel de oostkust als Aarhus binnen handbereik, is Ajstrup een leuke bestemming voor een actieve vakantie in Denemarken.

Doen vanuit Ajstrup

Ajstrup Strand ligt midden in de natuur en heeft een kindvriendelijk strand. Dat is niet het enige dat dit gemoedelijke vakantiedorp zo populair maakt. Door de centrale ligging in Oost-Jutland is Ajstrup namelijk een erg fijne uitvalsbasis om erop uit te gaan. Een paar gegarandeerde highlights zijn onder andere het aquarium AQUA in Silkeborg en een rondvaart richting de Himmelbjerget, het hoogste punt van het Merengebied. Ook een bezoek aan Aarhus, de tweede stad van Denemarken, is een aanrader. De gezellige studentenstad zit vol musea, winkelstraatjes en gezellige cafés.

Tip: zin in verse vis tijdens je vakantie in Ajstrup? Pak de fiets naar de haven van Norsminde, zo’n 5 kilometer verderop.

Vakantie in Ajstrup

Op Dansk.nl vind je een uitgebreid aanbod van vakantiehuizen in Ajstrup Strand. De meeste huizen liggen langs of nabij de kust. Waar je ook precies verblijft, je zit gegarandeerd midden in de natuur en dichtbij een paar mooie fiets- of wandelroutes. In En je dagelijkse boodschappen? Die haal je in een van de winkels in Ajstrup zelf, of in de grotere plaatsen als Malling en Beder.

  • Denemarken Specialist
    sinds 1985
  • Ruim 20.000
    accommodaties
  • VisitDenmark logo
  • LEGOLAND Billund logo
Marlous Lub met dochter Louise

Op deze plek deel ik mijn grenzeloze liefde voor Denemarken met jullie. Het is geen verrassing dat Denemarken mijn favoriete vakantieland is. Mijn opa en oma begonnen in 1985 hun droom: een eigen reisbureau dat uitgegroeid is tot dé Denemarken Specialist van Nederland. Met Dansk wil ik het verhaal van Denemarken verder vertellen – aan iedereen die het maar horen wil. Vol insider tips, reisinspiratie, droomplekken, routes én de leukste adresjes.

Via Dansk.nl boek je voortaan bij de Deense aanbieder rechtstreeks, je betaalt ook aan hen. Ik help je de vakantieadresjes te vinden. Je betaalt niets extra, maar ik zou het wel heel fijn vinden als je via Dansk.nl reserveert, dan krijg ik namelijk een kleine vergoeding en kan ik leuke tips en inspiratie blijven delen. Wil je meer weten? Lees dan hier mijn hele verhaal.

Vi ses!
Marlous