Bork Vikingehavn - openluchtmuseum aan het Ringkøbing Fjord in Denemarken

Vikingevej 7, Sdr. Bork, 6893 Hemmet, Denemarken

Het openluchtmuseum Bork Vikingehavn is een van de beste locaties in Denemarken om echte Vikingen te ontmoeten. In het nauwkeurig herbouwde Vikingdorp kun je ervaren hoe de Vikingen leefden en zelf je Vikingskills testen. Kortom, een fantastisch uitje tijdens een vakantie in West-Jutland!

Doen in Bork Vikingehavn

Bork Vikingehavn is topattractie voor kinderen. Ze mogen er alles aanraken, ze kunnen er op de foto als echte Viking of meedoen met een lesje boogschieten. Tegelijkertijd kijk je ook zelf je ogen uit in dit Vikingendorp: alle bouwwerken zijn zoveel mogelijk gemaakt met traditioneel materiaal en de levensgrote replica van het Gokstad-Schip is simpelweg spectaculair.

Tip: in het eerste weekend van augustus wordt er een grote Vikingenmarkt gehouden in Bork Vikingehavn. Alle marktkramen en de bijzondere Vikinggevechten maken dit tot een bijzonder moment om Bork Vikingehavn te bezoeken.

Bork Vikingehavn bezoeken tijdens je vakantie in Denemarken

Bork Vikingehavn ligt aan het Ringkøbing Fjord in West-Jutland. Hierdoor is het prima te bereiken vanuit een vakantieadres aan de Deense Westkust. Populaire plaatsen in de omgeving zijn Hvide Sande, Nymindegab en Henne Strand.

Openingstijden Bork Vikingehavn

Bork Vikingehavn is niet het hele jaar door geopend. Check dus altijd even de website voor de actuele openingstijden en de exacte data van speciale evenementen zoals de Vikingenmarkt.

  • Denemarken Specialist
    sinds 1985
  • Ruim 20.000
    accommodaties
  • VisitDenmark logo
  • LEGOLAND Billund logo
Marlous Lub met dochter Louise

Op deze plek deel ik mijn grenzeloze liefde voor Denemarken met jullie. Het is geen verrassing dat Denemarken mijn favoriete vakantieland is. Mijn opa en oma begonnen in 1985 hun droom: een eigen reisbureau dat uitgegroeid is tot dé Denemarken Specialist van Nederland. Met Dansk wil ik het verhaal van Denemarken verder vertellen – aan iedereen die het maar horen wil. Vol insider tips, reisinspiratie, droomplekken, routes én de leukste adresjes.

Via Dansk.nl boek je voortaan bij de Deense aanbieder rechtstreeks, je betaalt ook aan hen. Ik help je de vakantieadresjes te vinden. Je betaalt niets extra, maar ik zou het wel heel fijn vinden als je via Dansk.nl reserveert, dan krijg ik namelijk een kleine vergoeding en kan ik leuke tips en inspiratie blijven delen. Wil je meer weten? Lees dan hier mijn hele verhaal.

Vi ses!
Marlous