Ebeltoft - authentiek stadje in Djursland, Denemarken

8400 Ebeltoft, Denemarken

Ebeltoft is een van de oudste steden van Denemarken. Het oude handelsstadje ligt nabij de kust van Oost-Jutland en heeft een gezellig centrum met een paar bijzondere bezienswaardigheden.

Doen in Ebeltoft

Ebeltoft is een kleurrijk dorp vol winkeltjes, galeries en eetgelegenheden. De smalle straatjes met de typisch Deense huisjes zijn vooral tijdens de zomermaanden erg gezellig. In de haven is er dan van alles te doen op en rond het nagebouwde schip de Fregatten Jylland. Ook het Glasmuseum en het historisch museum in het oude stadhuis zijn een bezoekje waard. En houd je van golfen? Ook dan is een vakantie in Ebeltoft ideaal. De lokale golfbaan ligt er prachtig bij in het glooiende landschap.

Tegelijkertijd is Ebeltoft omringd door enkele mooie vakantiegebieden en kindvriendelijke stranden. Langs de kust liggen een paar goede visstekken en ook zijn er verschillende put & take visvijvers.

Erop uit tijdens een vakantie in Ebeltoft

Vanuit Ebeltoft kun je erop uit gaan naar Mols Bjerge, een van Denemarken’s nationale parken of het Ebeltoft Ree Park, waar je een avontuurlijke safari kunt doen. Ook het groene attractiepark Djurs Sommerland is een aanrader. Het park is een typisch Deense mix van gemoedelijke picknickplaatsen en spectaculaire achtbanen.

Een van de beste stranden bij Ebeltoft is het strand van Egsmark. Het water is ondiep en daardoor erg geschikt voor kleine kinderen. Het strand heeft een Blauwe Vlag, wat betekent dat het zeer geschikt is om in te zwemmen.

Het achterland van Ebeltoft is groen, glooiend en heeft mooie bossen. In het voorjaar zie je hier veel gele koolzaadvelden die zorgen voor mooie plaatjes.

Vakantiepark in Ebeltoft

Geniet van alle faciliteiten binnen handbereik op Landal GreenParks Ebeltoft. Dit populaire vakantiepark is gebouwd op zeven eilandjes rondom een jachthaven, waardoor alle vakantiehuizen aan het water liggen of zicht hebben op het water. Ook ben je vlak bij het oude knusse stadje Ebeltoft en het mooie badstrand Øer.

 • Gespecialiseerd
  sinds 1985
 • Ruim 30.000
  accommodaties
 • ANVR - Ondernemers in reizen
 • Stichting Garantiefonds Reisgelden
 • Calamiteiten fonds
 • VisitDenmark logo
 • LEGOLAND Billund logo