Fiskeri- og Søfartsmuseet Esbjerg - visserij- en scheepvaartmuseum

Tarphagevej 2, 6710 Esbjerg, Denemarken

Het Fiskeri- og Søfartsmuseet (visserij- en scheepvaartmuseum) in Esbjerg is een toplocatie in Zuid-Denemarken om het Deense vissersleven te leren kennen. Je maakt er kennis met de onderwaterbewoners langs de Westkust en je kunt op bezoek bij de zeehondjes. Ook komt je er alles te weten over de geschiedenis van de visvangst vanaf de Vikingtijd tot nu.

Zien in het Fiskeri- og Søfartsmuseet Esbjerg

De geschiedenis komt tot leven in het openlucht gedeelte van het Fiskeri- og Søfartsmuseet in Esbjerg. Onder andere de werkplaatsen, een reddingsstation en een bunker uit de Tweede Wereldoorlog zijn hier prachtig nagebouwd.

Tegelijkertijd is de visvangst van de 22ste eeuw nooit ver weg: vanuit het café van het Fiskeri- og Søfartsmuseet heb je een prachtig uitzicht over de haven van Esbjerg, de grootste haven van West-Jutland en lange tijd één van de belangrijkste van Denemarken.

Vakantie nabij het Fiskeri- og Søfartsmuseet in Esbjerg

Het Fiskeri- og Søfartsmuseet ligt nabij de haven van Esbjerg. De stad is omringd door populaire vakantiegebieden. Zo pak je vanaf Esbjerg gemakkelijk de veerboot naar Fanø en zit je hier zo’n half uur rijden van Blåvand. Ook Skærbæk, Rømø en de accommodaties rondom Ribe liggen op goede afstand voor een bezoek aan het Fiskeri- og Søfartsmuseet in Esbjerg.

Openingstijden Fiskeri- og Søfartsmuseet

Het Fiskeri- og Søfartsmuseet is het hele jaar geopend, maar check voor de zekerheid de openingstijden op de website.

  • Denemarken Specialist
    sinds 1985
  • Ruim 20.000
    accommodaties
  • VisitDenmark logo
  • LEGOLAND Billund logo
Marlous Lub met dochter Louise

Op deze plek deel ik mijn grenzeloze liefde voor Denemarken met jullie. Het is geen verrassing dat Denemarken mijn favoriete vakantieland is. Mijn opa en oma begonnen in 1985 hun droom: een eigen reisbureau dat uitgegroeid is tot dé Denemarken Specialist van Nederland. Met Dansk wil ik het verhaal van Denemarken verder vertellen – aan iedereen die het maar horen wil. Vol insider tips, reisinspiratie, droomplekken, routes én de leukste adresjes.

Via Dansk.nl boek je voortaan bij de Deense aanbieder rechtstreeks, je betaalt ook aan hen. Ik help je de vakantieadresjes te vinden. Je betaalt niets extra, maar ik zou het wel heel fijn vinden als je via Dansk.nl reserveert, dan krijg ik namelijk een kleine vergoeding en kan ik leuke tips en inspiratie blijven delen. Wil je meer weten? Lees dan hier mijn hele verhaal.

Vi ses!
Marlous