Rømø - schiereiland met het breedste zandstrand van Europa

6792 Romo, Denemarken

De brede zandstranden van Rømø zijn  ideaal voor een actieve strandvakantie in West-Jutland. Het schiereiland is onderdeel van Nationaal Park de Waddenzee, een unieke regio om de Deense natuur te ervaren.

Doen op Rømø

Kitesurfen, scheuren met een blokart, vliegeren, een autoritje op het strand maken: de bizar brede zandstranden van Rømø bieden volop actie. Voor terrasjes en zomerse gezelligheid ga je naar de vakantiedorpjes Lakolk of Havneby. Vanaf Havneby vertrekt de veerboot naar het Duitse Waddeneiland Sylt. Een leuke bestemming voor een dagje uit!

Hoewel je op Rømø goed zit om het Deense eilandleven te ervaren, ligt het vasteland gemakkelijk dichtbij: een dam van zo’n 11 kilometer verbindt Rømø met het vasteland. Hierdoor kun je topattracties in West-Jutland zoals het openluchtmuseum Hjemsted Oldtidspark, het Ribe Vikingecenter en het stadscentrum van Ribe prima bereiken tijdens een vakantie op Rømø. Zelfs LEGOLAND ligt op haalbare afstand voor een dagtrip (afstand: zo’n 95 kilometer).

Vakantie op of nabij Rømø

Rømø is een van de meest zuidelijke Waddeneilanden van Denemarken en ligt in West-Jutland. Je vindt er een brede selectie aan vakantiehuizen en vakantieparken. Tegelijkertijd kun je Rømø prima bezoeken vanuit vakantieadressen in het populaire Skærbæk of (de omgeving van) Ribe.

  • Denemarken Specialist
    sinds 1985
  • Ruim 20.000
    accommodaties
  • VisitDenmark logo
  • LEGOLAND Billund logo
Marlous Lub met dochter Louise

Op deze plek deel ik mijn grenzeloze liefde voor Denemarken met jullie. Het is geen verrassing dat Denemarken mijn favoriete vakantieland is. Mijn opa en oma begonnen in 1985 hun droom: een eigen reisbureau dat uitgegroeid is tot dé Denemarken Specialist van Nederland. Met Dansk wil ik het verhaal van Denemarken verder vertellen – aan iedereen die het maar horen wil. Vol insider tips, reisinspiratie, droomplekken, routes én de leukste adresjes.

Via Dansk.nl boek je voortaan bij de Deense aanbieder rechtstreeks, je betaalt ook aan hen. Ik help je de vakantieadresjes te vinden. Je betaalt niets extra, maar ik zou het wel heel fijn vinden als je via Dansk.nl reserveert, dan krijg ik namelijk een kleine vergoeding en kan ik leuke tips en inspiratie blijven delen. Wil je meer weten? Lees dan hier mijn hele verhaal.

Vi ses!
Marlous