Strand - Gilleleje

3250 Gilleleje, Denemarken

Gilleleje is een kustplaatsje in de noordelijkste punt van Sjælland. Het vissersdorp heeft een gezellige haven, een kindvriendelijk zandstrand en een knus centrum met restaurants en boetieks. Het maakt Gilleleje tot een populaire bestemming voor een strandvakantie in Denemarken.

Vakantie in Gilleleje

Zodra de Deense zon gaat schijnen, barst in Gilleleje de gezelligheid los. De winkels, cafés en restaurants openen hun deuren en de strandgangers stromen toe. Ook in de haven is er nóg meer bedrijvigheid dan normaal: het is een van de leukste locaties in Sjælland om een traditionele rokerij te bezoeken of neer te ploffen op een terrasje voor een traditionele Deense lunch.

Een vakantie in Gilleleje staat garant voor veel verse vis, lange en leuke dagjes uit. Shakesheare’s Kronborg Slot ligt zo’n 30 kilometer verderop en ook gezellige vakantieplaatsjes aan de noordkust van Sjælland als Liseleje en Rågeleje liggen binnen handbereik. Gilleleje ligt zo’n 60 kilometer ten noorden van de Deense hoofdstad Kopenhagen.

  • Denemarken Specialist
    sinds 1985
  • Ruim 20.000
    accommodaties
  • VisitDenmark logo
  • LEGOLAND Billund logo
Marlous Lub met dochter Louise

Op deze plek deel ik mijn grenzeloze liefde voor Denemarken met jullie. Het is geen verrassing dat Denemarken mijn favoriete vakantieland is. Mijn opa en oma begonnen in 1985 hun droom: een eigen reisbureau dat uitgegroeid is tot dé Denemarken Specialist van Nederland. Met Dansk wil ik het verhaal van Denemarken verder vertellen – aan iedereen die het maar horen wil. Vol insider tips, reisinspiratie, droomplekken, routes én de leukste adresjes.

Via Dansk.nl boek je voortaan bij de Deense aanbieder rechtstreeks, je betaalt ook aan hen. Ik help je de vakantieadresjes te vinden. Je betaalt niets extra, maar ik zou het wel heel fijn vinden als je via Dansk.nl reserveert, dan krijg ik namelijk een kleine vergoeding en kan ik leuke tips en inspiratie blijven delen. Wil je meer weten? Lees dan hier mijn hele verhaal.

Vi ses!
Marlous