Kronborg Slot - Hamlets kasteel in Denemarken

Kronborg 2C, 3000 Helsingør, Denemarken

Kronborg Slot is het meest beroemde kasteel van Denemarken. Dankzij Shakespeare, die het gebruikte als locatie van zijn Hamlet, kent iedereen dit statige slot. Het Kronborg Slot ligt even ten noorden van Kopenhagen op Sjælland, de grootste van de Oost-Deense eilanden.

Doen in Kronborg Slot

Alleen al vanwege de locatie is Kronborg Slot een topattractie in Denemarken. Het kasteel – ooit gebruikt om de Øresund te controleren – ligt recht aan het water. In de omliggende kasteeltuinen kun je heerlijk genieten van het mooie uitzicht op zee. Het interieur van Kronborg Slot is onlangs volledig gerestaureerd en ziet eruit zoals Frederik II en zijn opvolger het in de 16de eeuw lieten inrichten. Sinds 2000 staat het Kronborg Slot op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Vakantie nabij Kronborg Slot

Kronborg Slot ligt zo’n 50 kilometer ten noorden van Kopenhagen in het gemoedelijke stadje Helsingør. Een bezoek aan het slot is een aanrader, vooral als je verblijft rondom Kopenhagen of langs de noordkust van Sjælland. Populaire badplaatsen in de omgeving zijn onder andere Gilleleje, Hornbæk en Rågeleje. Doordat de Oost-Deense eilanden onderling zijn verbonden met bruggen, is Kronborg Slot bovendien ook te bereiken vanaf andere vakantieadressen op de eilanden Lolland-Falster en Møn.

Openingstijden Kronborg Slot

De openingstijden van Kronborg Slot verschillen per seizoen. Vooral als je buiten het hoogseizoen naar Denemarken gaat, is het slim om van te voren de exacte openingstijden online te checken.

  • Denemarken Specialist
    sinds 1985
  • Ruim 20.000
    accommodaties
  • VisitDenmark logo
  • LEGOLAND Billund logo
Marlous Lub met dochter Louise

Op deze plek deel ik mijn grenzeloze liefde voor Denemarken met jullie. Het is geen verrassing dat Denemarken mijn favoriete vakantieland is. Mijn opa en oma begonnen in 1985 hun droom: een eigen reisbureau dat uitgegroeid is tot dé Denemarken Specialist van Nederland. Met Dansk wil ik het verhaal van Denemarken verder vertellen – aan iedereen die het maar horen wil. Vol insider tips, reisinspiratie, droomplekken, routes én de leukste adresjes.

Via Dansk.nl boek je voortaan bij de Deense aanbieder rechtstreeks, je betaalt ook aan hen. Ik help je de vakantieadresjes te vinden. Je betaalt niets extra, maar ik zou het wel heel fijn vinden als je via Dansk.nl reserveert, dan krijg ik namelijk een kleine vergoeding en kan ik leuke tips en inspiratie blijven delen. Wil je meer weten? Lees dan hier mijn hele verhaal.

Vi ses!
Marlous