Hindsgavl Slot - landhuis op Funen

Hindsgavl Allé 7, 5500 Middelfart , Denemarken

Hindsgavl Slot is een groots landhuis aan het water bij Middelfart in Zuid-Denemarken. Vanuit het slot en de tuinen heb je een fantastisch uitzicht over de Fænøsund en de Lillebælt.

Doen in Hindsgavl Slot

Rondom Hindsgavl Slot ligt een zorgvuldig aangelegd park en een groot natuurgebied met diepe bossen. Het glooiende landschap, de oude bomen en de vele hertjes in de omgeving maken het park een sprookjesachtige plek. Niet voor niets was Hindsgavl Slot een van de favoriete locaties op Funen van sprookjesschrijver Hans Christian Andersen. Hij droomde er graag weg onder de schaduw van een boom. Nog altijd zijn de tuin en het omliggende park vrij toegankelijk.

Rondom Hindsgavl Slot zijn er volop mogelijkheden om erop uit te gaan. Ga voor een spectaculaire Bridgewalk over de Lillebælt of bezoek een van de vele attracties van Odense, de hoofdstad van Funen. Ook de stad Kolding (afstand: zo’n 30 kilometer) is een bezoek waard. Deze stad in Oost-Jutland heeft een gezellige binnenstad en een minstens zo mooi gelegen kasteel, het Koldinghus.

Overnachten op Hindsgavl Slot

Hindsgavl Slot is tegenwoordig de locatie van een luxe hotel en restaurant. Je boekt jouw overnachting in een van de lichte kamers gemakkelijk en direct via Dansk.nl.

  • Denemarken Specialist
    sinds 1985
  • Ruim 20.000
    accommodaties
  • VisitDenmark logo
  • LEGOLAND Billund logo
Marlous Lub met dochter Louise

Op deze plek deel ik mijn grenzeloze liefde voor Denemarken met jullie. Het is geen verrassing dat Denemarken mijn favoriete vakantieland is. Mijn opa en oma begonnen in 1985 hun droom: een eigen reisbureau dat uitgegroeid is tot dé Denemarken Specialist van Nederland. Met Dansk wil ik het verhaal van Denemarken verder vertellen – aan iedereen die het maar horen wil. Vol insider tips, reisinspiratie, droomplekken, routes én de leukste adresjes.

Via Dansk.nl boek je voortaan bij de Deense aanbieder rechtstreeks, je betaalt ook aan hen. Ik help je de vakantieadresjes te vinden. Je betaalt niets extra, maar ik zou het wel heel fijn vinden als je via Dansk.nl reserveert, dan krijg ik namelijk een kleine vergoeding en kan ik leuke tips en inspiratie blijven delen. Wil je meer weten? Lees dan hier mijn hele verhaal.

Vi ses!
Marlous