Odense

5000 Odense, Denemarken

Odense is de derde stad van Denemarken en de regionale hoofdstad van het eiland Funen. Behalve een kleurrijk en historisch stadje is Odense ook een must see voor sprookjesliefhebbers: de schrijver Hans Christian Andersen werd er geboren.

Doen in Odense

Het mag dan wel meer dan 200 jaar geleden zijn dat Hans Christian Andersen er woonde, in Odense is de wereldberoemde sprookjesschrijver nog springlevend! Bezoek zijn geboortehuis in het oude centrum van de stad of het H.C. Andersenhus, een museum over zijn leven. In het openluchtmuseum Den Fynske Landsby kun je bovendien rondstruinen in het Odense van zijn tijd.

Vakantie in of nabij Odense

Odense ligt in het hart van Funen, een eiland dat ook bekend staat als ‘de tuin van Denemarken’. Het groene eiland barst van de velden, bossen en karakteristieke vissersdorpjes. Het eiland is via bruggen verbonden met zowel Sjælland (Kopenhagen) als Jutland. Hierdoor is het gemakkelijk te bereiken vanuit Nederland en is het tegelijkertijd een leuke uitvalsbasis om meer van Zuid-Denemarken te ontdekken.

  • Denemarken Specialist
    sinds 1985
  • Ruim 20.000
    accommodaties
  • VisitDenmark logo
  • LEGOLAND Billund logo