Odense

5000 Odense, Denemarken

Odense is de derde stad van Denemarken en de regionale hoofdstad van het eiland Funen. Behalve een kleurrijk en historisch stadje is Odense ook een must see voor sprookjesliefhebbers: de schrijver Hans Christian Andersen werd er geboren.

Doen in Odense

Het mag dan wel meer dan 200 jaar geleden zijn dat Hans Christian Andersen er woonde, in Odense is de wereldberoemde sprookjesschrijver nog springlevend! Bezoek zijn geboortehuis in het oude centrum van de stad of het H.C. Andersenhus, een museum over zijn leven. In het openluchtmuseum Den Fynske Landsby kun je bovendien rondstruinen in het Odense van zijn tijd.

Vakantie in of nabij Odense

Odense ligt in het hart van Funen, een eiland dat ook bekend staat als ‘de tuin van Denemarken’. Het groene eiland barst van de velden, bossen en karakteristieke vissersdorpjes. Het eiland is via bruggen verbonden met zowel Sjælland (Kopenhagen) als Jutland. Hierdoor is het gemakkelijk te bereiken vanuit Nederland en is het tegelijkertijd een leuke uitvalsbasis om meer van Zuid-Denemarken te ontdekken.

  • Denemarken Specialist
    sinds 1985
  • Ruim 20.000
    accommodaties
  • VisitDenmark logo
  • LEGOLAND Billund logo
Marlous Lub met dochter Louise

Op deze plek deel ik mijn grenzeloze liefde voor Denemarken met jullie. Het is geen verrassing dat Denemarken mijn favoriete vakantieland is. Mijn opa en oma begonnen in 1985 hun droom: een eigen reisbureau dat uitgegroeid is tot dé Denemarken Specialist van Nederland. Met Dansk wil ik het verhaal van Denemarken verder vertellen – aan iedereen die het maar horen wil. Vol insider tips, reisinspiratie, droomplekken, routes én de leukste adresjes.

Via Dansk.nl boek je voortaan bij de Deense aanbieder rechtstreeks, je betaalt ook aan hen. Ik help je de vakantieadresjes te vinden. Je betaalt niets extra, maar ik zou het wel heel fijn vinden als je via Dansk.nl reserveert, dan krijg ik namelijk een kleine vergoeding en kan ik leuke tips en inspiratie blijven delen. Wil je meer weten? Lees dan hier mijn hele verhaal.

Vi ses!
Marlous